Сторінки

середу, 14 грудня 2022 р.

Винахідники, віват!

 

Пишаємось нашою талановитою молоддю!

 

Юні винахідники з Дніпропетровщини взяли участь в Міжнародному інноваційному шоу «INOVA» в Хорватії. Міжнародна виставка винаходів International Innovation Show-2022 відбулась у хорватському місті Осієк 12–15 жовтня. Там молоді вчені демонстрували свої технічні розробки. Цьогоріч презентували роботи у змішаному форматі – офлайн і онлайн. Це – друга з найстаріших виставок винаходів у світі, на якій з 1971 року діти демонструють свої проєкти. Участь взяли понад 400 дослідників з 20 країн світу. Цьогоріч на конкурсі Україну представляли 40 вихованців Малої академії наук із різних областей, а майже половині з них вдалося відвідати фінал офлайн. Усього українські винахідники здобули 40 золотих медалей. Мала академія наук України повідомляє: «Журі вразило, наскільки віддано українські діти працювали над проєктами. Що попри війну вони продовжують досліджувати й відкривати нове і працювати заради майбутнього країни».


Аби висловити свою підтримку, організатори нагородили 40 проєктів золотими медалями та кожному вручили спеціальну нагороду за хоробрість. А ще 3 проєкти отримали спеціальні призи. Юні науковці поділилися, що їм було надважливо розповідати якомога більше про Україну.

«Золото» у номінації «Наземний, морський та повітряний транспорт» отримав 16-річний дніпрянин Артем Веселов, учень комунального закладу освіти «Навчально-виховне об’єднання № 136 класична гімназія ім. Кирила і Мефодія початкова школа – дошкільний навчальний заклад – валеологічний центр» Дніпровської міської ради. Юний дослідник – вихованець Дніпровського відділення Малої академії наук України. Свою нагороду юнак здобув за дослідження перепадів освітлення на дорогах. Визначив оптимальне відношення висоти стовпів до відстаней між сусідніми ліхтарями. Артем презентував свій проєкт «Застосування законів освітленості».




Артем Веселов поділився: «Довгі нічні поїздки, перебування в умовах контрастного освітлення призводять до втоми очей водіїв та знижують зосередженість. У роботі я проаналізував розподіл світла на поверхні доріг. Мета дослідження – мінімізувати ці перепади. Це може зменшити кількість ДТП».

Директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОВА Олексій Полторацький зазначив: «Розробки юних дослідників високо оцінили на міжнародній арені. Пишаємося нашою талановитою молоддю. Своїми науковими здобутками вони заявляють про Україну світові».

Тетяна Мищенко, завідувачка патентно-технічного відділу


Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар