Сторінки

четвер, 3 листопада 2022 р.

Що читають бібліотекарі

 


Дашвар, Люко.
#Галябезголови / Л. Дашвар. – Харків : Книжковий «Клуб сімейного дозвілля», 2020. – 400 с.

 

Нарешті дочекалася нової книги української авторки Люко Дашвар, майстрині гостросюжетної прози.

Чому мені подобаються твори цієї авторки? Тому що її з-поміж цілої когорти сучасних українських письменників вирізняє особливий стиль оповіді, цікавий сюжет, проникливість у потаємні закутки людської душі, а, головне, – порушення надзвичайно гострих соціальних проблем, з якими ми маємо справу повсякчас.

У книзі «#ГАЛЯБЕЗГОЛОВИ» героїня потрапляє у круговерть подій. В романі сама Галя Чорнобай зображена тихим наївним дівчам, відкритим світу і з чистими помислами, яку переслідують самі нещастя, до того ж, – вона не помічає очевидних речей, через які робить так багато помилок. Галя стала жертвою обставин, її заплутали у павутинні брехні, грошей, корупційних схем депутатів і поліції. Галя нібито вчинила крадіжку, на неї полюють впливові люди, між якими починається запекла боротьба. Галя нібито захворіла  на ВІЛ, її залишає чоловік, друзі, її переслідують. Врешті-решт вона вирішила заховатися в маленькому містечку України.

Але авторка не шкодує своїх героїв. Негативні герої отримують все, а найкращі – покарання. Може тому ми бачимо на обкладинці натяки на Єву, що несе в собі філософський підтекст втраченого раю, де панують одвічні теми людства, серед яких є і людська жадібність, і нестримне бажання за будь-якої ціни збагатитися, егоїзму, наклепу, брехні, зловживання службовим становищем, подружньої зради та маніпулювання почуттями іншої людини. У той же час негативним якостям протиставляються кращі людські риси і моральні цінності, такі як от – здатність самовіддано любити, почуття дружби і справедливості, доброти, самопожертви, готовності завжди альтруїстично прийти на допомогу, сміливості, вірності.

Під час читання захоплюючий сюжет не відпускає, відбувається швидкий динамічний розвиток подій, при цьому авторка сповна розуміє, як володіти емоціями читача. І тому, якщо хочете просто відпочити за книгою від буденних турбот, не задумуючись над повсякденними проблемами, то можете сміливо читати книжки Люко Дашвар.

 

Ірина Білоус,

провідна бібліотекарка відділу наукової

організації і методики бібліотечної роботи



Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут 

Немає коментарів:

Дописати коментар