Сторінки

четвер, 30 вересня 2021 р.

Що читають бібліотекарі

Коельйо, Пауло. Шпигунка: роман / П. Коельйо ; пер. з португ. І. Палій. – Харків: Кн. клуб сімейного дозвілля, 2017. – 192 с.


Історія про жінку, що стала чи не найбільшою загадкою початку ХХ століття. Так ким же була жінка, всім відома за іменем Мата Гарі?

Автор розповідає історію дівчини Маргарет, що вийшла заміж, народила двох дітей у нещасливому шлюбі й у наслідку втекла від чоловіка та стала відомою танцівницею пікантних танців. У творі Пауло Коельйо розкриває її самотню душу та звичайне жіноче прагнення до щастя.

Мата Гарі жадала підкорити Париж, але обрала хибний шлях до мрії. 

Автор подає матеріал таким чином, що кожен після прочитання сам собі дасть відповідь на питання: «Хто ж така ця Мата Гарі?». І відповідь у кожного буде різна, і кожен має право вважати свою думку правильною. 

Книга розповідає про епоху загостреного інтересу до Сходу та його культури, балету та високої моди, а основні події відбуваються на вуличках  романтичного Парижу. Щоденникові роздуми молодої жінки, погляди на звичайні речі під незвичним кутом зору, цікаві факти про життя на початку ХХ століття – все це в малоформатному виданні «Шпигунка». 

«Вільна жінка у Вільній столиці», – так говорить про себе сама ж головна героїня. 


Альона Шолохова, завідувачка сектору рідкісних і цінних документів




 Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут  


 

Немає коментарів:

Дописати коментар