Сторінки

середу, 26 травня 2021 р.

Портрет в бібліотечному інтер'єрі

Євген Ушаков. Історії для казкових сюжетів

Від нього йде світло. І почуття гумору висвітлює це світло додатково. Такі собі теплі добрі промінчики, схожі на дотик сонця. А ще – надійність. І кожне професійне питання за його участю вирішується легко та швидко. Ти ще не встигаєш мовити про необхідну допомогу, а вона вже надходить. 

Провідний програміст відділу комп`ютеризації Євген Ушаков народився в Дніпрі. Виховували його, як каже, «хором» – матуся Світлана Сергіївна, бабуся Людмила Леонідівна, дідусь Владислав Валентинович та прабабуся Тома. 

Не можна сказати, що в дитинстві його якось балували, але враження, що він єдиний та неповторний – було. Одна з ілюстрацій цього – смачні каші щоранку: вівсяна, гречана, манна.  І погодьтеся, задовольнити малюка такою їжею можна лише за великої любові з боку родини та чималої поваги з іншого :) 

Якихось особливих хобі в дитинстві Євген не мав. Полюбляв поратися з дідусем у гаражі з легендарним ВАЗ 21011. А ще вабили велосипеди, теж завдяки можливості їх удосконалювати. Мати прагнула навчити сина англійської, деякий час займався він і карате та плаванням. Відмінником не був, але уважним учнем – так. Ще одне із захоплень – відеомагнітофон. Через нього жертвував прогулянками, пізнаючи  світ бойовиків і комедій. І, звичайно ж, комп`ютери. Ні, ігри не полюбляв, а ось вивчати, розбирати та збирати – це про нього. 

Після школи планував вступати до технікуму, але в родині всі мали вищу освіту й були категорично проти. Бабуся працювала старшим науковим співробітником у ДНУ, допомагати онукові не відмовилась, але обрав він Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», механіко-машинобудівний факультет,  спеціальність «Автомобілі та автомобільне господарство». Довчився до другого курсу й навчання припинив, але невдовзі повернувся й закінчив «геолого-розвідувальний». Вабили професійні подорожі, але зустрів своє кохання. Майбутня дружина обмовилася, що не хоче бути, умовно кажучи, дружиною «моряка». Євген лишився в Дніпрі та влаштувався на роботу до аеропорту на посаду інженера зв’язку, де  працював дев`ять років. Сина виховує від любові – до порад, а щастя для нього – це дружина й син.  

З лютого 2020 року Євген працює в Дніпропетровській   обласній універсальній науковій  бібліотеці ім. первоучителів слов`янських Кирила і Мефодія. Подобається, багато техніки, яку можна обслуговувати, налагоджувати, модернізувати. Він здійснює підготовку технічних засобів бібліотеки до роботи, установку, наладку, профілактичні огляди; розвиває мережу, виконує комплекс робіт із встановлення та використання спеціалізованих програм для автоматизації бібліотечних процесів і створення сторінок, вдосконалення та розвитку Web-сайту ДОУНБ. Проводить для користувачів та бібліотекарів тренінги за комп’ютерною тематикою та постійну роботу з опанування співробітниками  ДОУНБ навичок роботи з комп’ютерною технікою та сучасними бібліотечно-інформаційними технологіями

У ньому – дитяча безпосередність, творча відкритість, можливо, тому так легко створювати з ним цикл майстер-класів із 3D технологій у межах спільного проєкту «Maker Spaсe. Технології майбутнього». Проєкт цей затребуваний користувачами різного віку та реалізується разом із сектором соціокультурних проєктів і зовнішніх зв`язків вже четвертий рік поспіль. Особливо натхненною виявилась відео-історія «Казкові герої у чудовій країні 3D», де діють улюблені персонажі, створені Євгеном власноруч.

Отже, змінюємо звичні бібліотечні формати та продовжуємо писати нові й не лише казкові сюжети разом із Євгеном Ушаковим.




Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут  

 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар