Сторінки

вівторок, 25 травня 2021 р.

Світ знань нових видань

Турунен, Арі. Ознаки добра і зла. Забобони: Історії забобонних звичаїв / А. Турунен; пер. з фінськ. І. Малевич.– Львів: Видавництво Анетти Антоненко, 2020.– 192 с.: іл.


Усі ми рано чи пізно стикаємось із світом потойбічним. Ну, щонайменше, – з його ознаками. Мова про забобони та звичаї – коли ми стукаємо по дереву, бачимо «віщі» сни, зустрічаємо чорну кішку, цікавимось магією чисел та ім`ям, що впливає на нашу долю. 

Політолог і соціолог із Фінляндії Арі Турунен вивчав питання світогляду та проблеми сприйняття у різних культурах. Він – автор дев`яти книг про забобони, забуті історії міст, звичаї, брехню тощо, перекладених дванадцятьма мовами. 

Розважальний і цікавий аналіз західної історії культури у відповідному контексті. Передсвяткові ночі, «лунатики», духи снів, перетворення, пророчі карлики, брамники – на допомогу. 

Арі вважає забобонними всіх без виключення і наполягає, що «ніхто з нас не є раціонально мислячою істотою, адже нам притаманні почуття й уява». Впевнений він і в тому, що «деякі звичаї та жести настільки міцно увійшли в наше життя, що ми забули, звідки вони походять». 

З його допомогою або переконаємось, або спростуємо.

Львівське видання потрапило до наших фондів завдяки Українському інституту книги.





Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут  

 

Немає коментарів:

Дописати коментар