Сторінки

середу, 22 квітня 2020 р.

Що читають бібліотекарі

Довгопол, Наталія Шпигунки з притулку «Артеміда» : пригодн. роман / Н. Довгопол. – Харків : Vivat, 2019. – 304 с.

Напевно, у шпигунів в дитинстві грали всі. Не важливо, дівчина ви чи хлопець. Це було дуже весело – приміряти на себе різні ролі та темпераменти. Так от, для тих, хто й у дорослому житті полюбляє шпигунські теми ідеально підійде книга Наталії Довгопол «Шпигунки з притулку Артеміда».
Початок ХХ століття. Десь на мальовничих просторах Австро-Угорщини розташований притулок «Артеміда». Не просто притулок - таємна школа, де під пильним оком суворого гера Фрідріха готують професійних шпигунок. Кожна «артеміда» по закінченню навчання повинна виконати місію, що підготував для неї вельмишановний гер Фрідріх. Цим вона підсумує всі роки навчання, відточить свої навички та доведе свою готовність до виконання шпигунської роботи. 
Захоплива та динамічна історія пригод зовсім різних дівчат. Чотири харизматичні шпигунки – чотири вихованки таємного притулку «Артеміда» – одна однієї красивіша й талановитіша. Японка Амелі, гречанка Мірто, американка Глорія та українка з дивним іменем Поль. Ясна річ, це все псевдоніми, адже у шпигунській справі багато таємниць. 
На них чекають неймовірно складні випробування. Складні саме через те, що під час виконання кожна з дівчат зустрінеться зі своїми власними «демонами» і успіх буде залежати лише від здатності кожної боротись з ними. 
Події розгортаються в чотирьох точках Земної кулі, в роки перед Першою світовою війною. 1913 рік. Смірна в Греції, маленьке містечко біля Токіо, столиці Японії, консервативний американський Бостон, і нарешті – Київ напередодні Всеімперської спортивної олімпіади. Наталія Довгопол поєднала вигадані події з реальними, описуючи реальні київські ландшафти, а також міський побут у різних його проявах – фривольні кафешантани, старовинні вулиці, щойно заселений Труханів острів, початки емансипації.
На мій погляд, ця історія буде цікава широкому колу читачів. Вона захоплює та не відпускає до фінальної крапки. Атмосфера різних країн та міст відтворена так детально, що з головою поринаєш в ті часи, мандруєш та відкриваєш зовсім інший світ.

Марина Шилкіна, завідувач краєзнавчого відділу






Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар