Сторінки

вівторок, 26 листопада 2019 р.

Світ знань нових видань

Шаповал, Юрій . Михайло Грушевський. ''Я сам прийшов до політики через історію...'' [Текст] / Ю. Шаповал, І. Верба; Нац. акад. наук України, Ін-т політ. і етнонац. дослідж. ім. І. Ф. Кураса. - К.: Парламентське вид-во, 2018. - 493 с.: іл. - (Політичні портрети ).

Дослідження «Михайло Грушевський. «Я сам прийшов до політики через історію…», видавництва Верховної Ради України,  вийшло у книжковий світ у 2018 році і розпочало серію «Політичні портрети». 
Юрій Шаповал та Ігор Верба - українські історики, доктори історичних наук, письменники та редактори використали у своїх дослідженнях здобутки сучасного грушевськознавства, численні архівні документи, зокрема й ті, що  не були доступні в попередні роки.  У книзі міститься чимало цікавих фактів про життя та діяльність однієї з основних постатей української політики і національної гуманітарної науки ХХ сторіччя.  
Його по праву називають визначним діячом свого часу. Він втілював у собі три ролі –дослідника вітчизняної історії, ідеолога національного руху та політика. Але Грушевський  й досі лишається загадковою особистістю  для вчених сьогодення. Таємничими були не лише події життя, але й обставини його смерті. Автори зазначають, що віднайдені наприкінці минулого століття документи, не дають однозначної відповіді на запитання: чи навмисно знищили історика, або ж його життя обірвалося внаслідок фатального збігу обставин.
Видання  є одним з найповніших з-поміж інших, що розкриває особистість Михайла Грушевського та його визначну роль в історії нашої держави. 
Адресоване всім, хто цікавиться історією України.





Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар