Сторінки

четвер, 14 листопада 2019 р.

Що читають бібліотекарі

Єщенко, Марина. Бібліотекарки не виходять заміж / М. Єщенко. – Луцьк: ПВД «Твердиня», 2017. – 120 с.

Книги про бібліотечне життя є справжньою рідкістю, тож коли до мене потрапила пригодницька повість «Бібліотекарки не виходять заміж» я з зацікавленістю ознайомилася з іронічною розповіддю про розвіяння чергових бібліотечних міфів.
Як прозаїк-абсурдист, авторка майстерно з'єднала в єдиний парадоксальний сюжет колоритні персонажі, заборонене кохання, несподіваний та довгоочікуваний фінал.
Твір розгортається як історія «романтичних» стосунків молодої та прогресивної бібліотекарки та консервативного директора університетської бібліотеки. Анастасія – втілення професійних чеснот: захищає інтереси читачів, пропонує сервісні послуги для поліпшення обслуговування студентів та всім серцем вболіває за кожного користувача. Директор, навпаки, намагається гальмувати розвиток установи, заохочує протекціонізм, кар’єрні інтриги та жіночі плітки. 
Працівникам бібліотеки постійно доводиться мати справу з різноманітними характерами, смаками, інтересами читачів. Кожен день на них чекають непередбачувані та фантастичні замальовки з буденного університетського життя.

Оксана Шевченко, заступник директора з внутрішньобібліотечної роботи



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар