Сторінки

четвер, 3 жовтня 2019 р.

Що читають бібліотекарі

Дюкре, Диан. Забытые [Текст]: роман / Д. Дюкре; пер. с фр. М. Абрамова. – Харьков: Клуб Семейного Досуга, 2018. – 240 с.

Роман французької письменниці Діан Дюкре «Забуті» - історія незламних жіночих сердець, що можуть відродити світ з попелу.
Головних героїнь знайомить війна на Зимовому Велодромі в Парижі 1939 року. Кароока німкеня Єва з золотистим волоссям і блакитноока брюнетка- єврейка Лізі разом з тисячами інших жінок, які не одружились чи не народили дитя від француза, відправлялись в концтабір Гюрс.
Бараки, криси, нечистоти – все це, здавалося б, повинно зламати дух та назавжди відірвати від реальності тих, хто ще позавчора на ніч одягав на себе шовкову сорочку. Тепер вони "небажані" в таборі смерті.
В холодних і темних стінах табору життєрадісна Єва пропонує подругам створити кабаре та давати концерти в бараках. Тепер з вікон та дверей більше не тхне смертю, всюди лунає музика, співають дівочі серця, життя відроджується.
Як виявилось, «небажані» були не єдиними мешканцями Гурсю. В стінах концтабору зароджується таємне кохання, що не дає іншим полоненим впасти у відчай, а з появою немовляти - сили на новий день. Та, на жаль, їх маленький світ, що так важко будувався, не міг більше існувати. Після підписання миру між Францією та Німеччиною частина полонених мала відправитись в Аушвіц, де їх чекала загибель. Лізі опиняється в цьому списку. Вона лишає Єві найцінніше, що в неї є, а сама відправляється прийняти долю свого народу.

Альона Логвінова, завідувач сектором рідкісних та цінних документів



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар