Сторінки

вівторок, 1 жовтня 2019 р.

Пунктир

Володар цілого ряду премій, ордену Героя України за внесок у розвиток культури і мистецтва, лауреат премії ім. Тараса Шевченка, володар почесної грамоти Кабінету Міністрів України. В нього найбільший доробок серед колег-сучасників – 20 романів за 40 років. Павло Загребельний в «Пунктирі».

А що таке старість? Може, її й немає зовсім, а є тільки зношеність душі. В одних душі зношені вже замолоду, в інших – незаймані до високих літ.

Військо можна перемогти - жінку ніколи.

Дивно влаштована людина: з неймовірною жадібністю гребе вона до себе все на світі, безмірно страждає, коли їй чогось не дістається, але ще більше мучиться, коли не може в той чи інший спосіб позбутися здобутого. Розтринькати гроші, перепаскудити наїдки й напитки, похвалитися таємницями, змарнувати все своє життя.
Життя має ціну лиш доти, поки воно доцільне.
Життя складається з обіцянок і погроз.

Жінка створена для поглядів і доторків.

Кожне маленьке місто має право на свою велику людину.
У літописців є найстрашніша зброя — замовчування.

Легенди бувають правдивіші за історію.

Людина з владою у руках відрізняється від звичайної так само, як збройний від беззбройного. 

Людина вмирає, а дім, зроблений нею, стоїть, і пісня, складена нею, співається тисячу літ, і казка живе спервовіку, витвори думки й уяви триваліші за саму людину. І правда про людину так само існує довше, ніж сама людина.

http://1tv.com.ua/programs/zagrebelnii
http://vsviti.com.ua/ukraine/83678

Загребельний, Михайло Павлович. Павло Загребельний [Текст] / М. Загребельний. - Харків : Фоліо, 2013. - 121 с. - (Знамениті українці).

Сторінки історії . Павло Загребельний [Текст] / Автори-упряд.: І.С. Попова, Н.П. Олійник, А.І. Рудинська ; Автори-упряд.: І.С. Попова, Н.П. Олійник, А.І. Рудинська. - Дніпропетровськ : Пороги, 2005. - 196 с.



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар