Сторінки

вівторок, 15 серпня 2017 р.

Світ знань нових видань

Старченко, Віталій. СПАЛАХ. Життя і творчість Якова Калашника [Текст]  / В.Старченко – Дніпропетровськ : АРТ-ПРЕС, 2015. — 136 с.: фот.: іл.

Долі видатного наддніпрянського художника-шістдесятника  Якова Петровича Калашника (1927-1967) присвячене  есе Віталія Старченка «Спалах. Життя і творчість Якова Калашника».
Дніпропетровський Художній музей зберігає  понад три десятки його робіт, а  коротке життя його  було сповнене розмаїтими, іноді –досить драматичними, але завжди яскравими подіями. Уродженець Кіровоградської області, підлітковий вік якого припав на роки війни, він разом з батьком партизанив, а після звілнення  Наддніпрянщини працював, учився у фабрично-заводському училищі, токарював на заводі. Потім,  Одеське художнє училище,  Ризька  Академія мистецтв, творчі пошуки у  Дніпропетровську.  
Його біографію можна вкласти майже  у один рядок, але спалах його талановитої душі набагато розширює ці рамки. І книга намагається слідувати саме цьому приципу,  розповідая про талановитого художника і учителя багатьох дарувань. 
Видання супроводжується  архівними фото та ілюстраціями. 



 Більше про бібліотеку тут
 Ми в соціальних мережах:  Facebook    
 Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар