Мейл, Питер. Французские уроки: Путешествие с ножом, вилкой и штопором: роман. – СПб.: Азбука, 2016.- 320 с.
«Каждую пищу надо есть в правильном месте и в правильное время»
Книга Пітера Мейла пропонує здійснити чудову гастрономічну подорож Францією, про яку автор пише з незмінною любов'ю і захопленням. Матеріал для книги Пітер Мейл збирав протягом року і об'їздив всю країну, щоб скласти вірне уявлення про шедеври французької кухні. Це тепла книга про кулінарні традиції Франції, прекрасне вино, про його дегустації, виробництво різноманітних продуктів.
Склалася думка, що французи більшу частину часу проводять в ресторанах, не шкодуючи при цьому грошей. Не обмежуючись тільки кулінарією, допомагаючи нам відчути себе в атмосфері того чи іншого французького містечка, автор розповідає про захоплюючі подорожі по країні. А саме: щорічна Трюфельна меса; ярмарок кров’янок, що на жаль не трапилася для автора; жабки на півночі Франції; щорічний сільський ярмарок равликів; пляжний ресторан «Клуб 55»; ярмарок сирів в Ліваро і сирний лицар; винний марафон в Медокі, винний аукціон в Бургундії, щорічне куряче свято і сама вишукана курка.
Дуже підвищує настрій. І апетит теж. Маса корисної інформації. Приємного читання.
Книга являє неймовірний інтерес для тих, хто збирається до Франції або любить побалувати себе чимось смачним.
Валентина Гайдаш, бібліотекар відділу абонемента
Більше про бібліотеку тут
Замовити книги можна тут
Немає коментарів:
Дописати коментар