Сторінки

понеділок, 23 листопада 2015 р.

Новий жанр мистецтва "Walking"

Галерея "Артсвіт" представить новий жанр мистецтва за допомогою художниці Аліси ОЛЕВ, яка приїхала до Дніпропетровська 21 листопада для створення свого проекту, а 2 грудня презентує дніпропетровцям результати своєї роботи.
"Walking" (з англ. - Прогулюючись) - це мистецтво, яке створюється при безпосередньому контакті з містом і його жителями.
Використання жанру прогулянки як художньої стратегії пропонує альтернативні погляди і підходи до такої звичної дії як переміщення по місту. Аліса Олев використовує метод інструкцій, щоб спровокувати в учасників на нові ідеї, ініціювати дискусії, дати простір уяві. Головна мета її проектів - дати можливість учасникам її перформансів побачити звичне і буденне через новий фільтр, дозволити банальному і щоденному (інфраордінарному) змішатися з уявним.
Аліса Олев - художниця, яка працює в жанрі психо-географічних та аудіо-прогулянок. Народилася в 1989 році році живе і працює у Лондоні. Брала участь у фестивалях і виставкових проектах різних міст: Лондон, Берлін, Зальцбург, Белград, Стокгольм, Москва і Уфа. Сьогодні вона працює спільно з Деббі Кент у проекті "Заселення" і знаходиться на літній резиденції в просторі "найманий Центральний", Лондон.
Роботи художниці - це завжди реакція на місце, вона виростає з міського середовища та взаємодії з людьми. Для створення своїх проектів Аліса використовує фотографію, звук, відео та інші форми документації. У Дніпропетровську художниця проведе два тижні, це дозволить досліджувати для її проекту навколишнє середовище і контакт з містом.




Більше про бібліотеку тут
 Ми в соціальних мережах:Vkontakte Facebook Twitter


Немає коментарів:

Дописати коментар