Сторінки

пʼятницю, 13 листопада 2015 р.

"Постіль і книги"

Новий готель, що відкрився днями в японській столиці, відрізняється від звичайних готелів не тільки назвою - «Постіль та книги», але і призначенням. Гості незвичайного готелю, розташованого в північно-західному районі Токіо - Ікебукуро, можуть не тільки відпочивати, але й читати хорошу літературу.
У «Постіли і книгах» є своя бібліотека, що складається з 1700 «гарних», як стверджують працівники готелю, книжок англійською та японською мовами. Готель являє собою щось середнє між готелем, книгарнею і бібліотекою.
«У нас немає комфортабельних матраців, пухових подушок і ковдр з електропідігрівом, - Йдеться на сайті незвичайного готелю. - У нас все строго функціонально. Головне ж призначення нашого готелю полягає в тому, щоб гості зачитувалися нашими книгами і міцно спали ».
Звучить, можливо, трохи несерйозно, пише британське видання The Guardian, але це тільки на перший погляд. У п'ятизіркових готелях, як можуть підтвердити більшість постояльців, прекрасні ліжка і все, що може тільки знадобитися втомленим мандрівникам, багато з яких мають проблеми зі сном.
З оббитого дубовими панелями невеликого холу гості потрапляють в головну кімнату, яку працівники готелю називають «спальнею». Там знаходяться стелажі з книгами, а за ними тягнуться ряди ліжок, на яких і відбувається процес засинання за допомогою читання книг.
Готель «Постіль і книги» розрахована на 30 постояльців. Звичайно, це зовсім небагато, але і сам готель дуже маленький. Його площа всього 140 кв.м. Відкрився оригінальний готель у жовтні, і як стверджують працівники готелю, їх заклад у цьому місяці був заповнений вщерть.
Цікаво, що приблизно кожен третій відвідувач готелю - іноземець. Решта - японці з інших міст і цікаві токійці, які хочуть подивитися на незвичайний заклад.
Відгуки перших постояльців позитивні. Усі відзначають в першу чергу, що готель «Постіль і книги» - прекрасне місце відпочинку для любителів книг. Шанувальники японської літератури знайдуть у готельній бібліотеці не тільки сучасні, але й середньовічні твори. Наприклад, твори буддійського ченця Йошиди Кенко, який жив у XIV столітті. Є також великий розділ сучасної літератури, причому не тільки художньої.
Готель «Постіль і книги» - нова тенденція в готельному бізнесі Токіо, який напередодні великих спортивних заходів - Кубка світу з регбі в 2019 році і Олімпіади в 2020-му - прагне залучити якомога більше туристів з-за кордону.
З готелями як в Токіо, так і в усій Японії, ситуація напружена. У країні приблизно 100 тис. готельних номерів, що, звичайно ж, дуже мало. Країна висхідного сонця між тим встановила новий рекорд - за дев'ять місяців цього року Японію відвідали 14480000. Туристів.

Компанія, яка відкрила готель-бібліотеку, має намір продовжити експерименти у відкритті концепт-готелів. Отже слідкуємо за креативними  японцями! Що ж ще цікавого вони придумають?



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар