Сторінки

четвер, 19 листопада 2015 р.

Міжнародний день чоловіків

 Чи знали Ви, що відзначають і таке свято? Ні? Тоді запам’ятайте, 19 листопада – Міжнародний день чоловіків. І це не жарт.
Всі ми звикли, що 8 березня святкуємо Міжнародний жіночий день, але ніколи не замислювались над аналогічним святом для чоловіків. 
На початку 90-х років минулого століття, американський професор Томас Оастер проводив заходи святкування дня чоловіків. Підтримки було мало і у 1995 році Оастер відмовився від ідеї святкувати надалі цей день.
Чоловік – це людина чоловічої статі. Досить тавтологічне означення цього терміну в підручнику з біології. У звичайної людини існує стереотип справжнього чоловіка – це сильний, мужній, розумний, охайний «об’єкт». Чоловік теж має право на своє професіональне свято! І ось у такій країні, як Тринідад і Тобаго, у 1999 році вперше офіційно було відсвятковано Міжнародний день чоловіків. Засновником вважається Джером Тілуксінгх який запропонував дату 19 листопада, тому що в цей день народився його батько, якого Джером вважає взірцем справжнього чоловіка.
Тепер, кожного року у близько 60 країнах світу святкують цей день. З кожним роком програма відзначання цього свята поширюється. Створюються семінари, радіо- та телепередачі, мирні демонстрації. Взагалі, свято не було створене для противаги Міжнародному жіночому дню, а для того, щоб показати проблеми чоловіків і їх корисний вклад у сім’ю, суспільство державу. 











Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook  Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар