Сторінки

четвер, 28 липня 2022 р.

Що читають бібліотекарі. Нові надходження завдяки Українському інституту книги

Аньєс Мартен-Люган Вибачте, на мене чекають: роман. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2021. – 392 с.

Професійна діяльність дає особливе задоволення, якщо вона обрана вільно, отже, дозволяє через сублімацію зробити корисними наявні схильності та збережені або конституційно посилені збудження потягів.

Зигмунд Фройд

«Невдоволення в культурі»

Героїня – молода дівчина Яель студенткою була веселою та безтурботною, жваво спілкувалася з сестрою та друзями. Але через десять років вона дуже змінилася – працюючи перекладачкою в агенції Бертрана, думає лише про роботу, живе нею… Яель амбітна, пунктуальна, вимоглива до себе та до співробітників. Заради кар'єри жертвує всім: особистим життям, спілкуванням з сім'єю та друзями, розвагами. За першої нагоди вона втікає із зустрічей зі словами «на мене чекають». Яель не слухає музику, щоб не викликати зайвих емоцій, в гардеробі лише офісний одяг, навіть обмежує себе в їжі.

Проте все змінюється, коли випадково зустрічає друга юності Марка, який зник з її життя у студентські роки. Яель починає жити не тільки агенцією, у неї є своє життя, вона надолужує втрачений час, насолоджується спілкуванням з родиною та чекає, коли буде своя сім'я.

Можна мати і те, і те, адже їй нарешті вдалося поєднати родину та роботу. Обидві важливі складові життя могли підживлювати одна одну: відтоді як її життя змінилося Яель стала ще кращою в своїй роботі та приязнішою до колег. Для життя успішної жінки потрібно було знаходити вільний час і приділяти його тим, кого любиш.

Олена Коваленко, бібліотекарка відділу комплектування




Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут 

Немає коментарів:

Дописати коментар