Сторінки

четвер, 24 січня 2019 р.

Що читають бібліотекарі

Іваничук, Роман Іванович  Журавлиний крик [Текст] : Роман / Р. Іваничук. - Харків : Фоліо, 2006. - 382 с.


Роман «Журавлиний крик» присвячений подіям, що відбувалися у переломні часи української історії. Остаточна ліквідація гетьманства, знищення Запорізької Січі, спроба гайдамаків під проводом Івана Гонти і Максима Залізняка відродити втрачену українську державність, утвердження Катерини ІІ на престолі Московської імперії, кар’єри її фаворитів (Потьомкіна, Орлова і Зубова), розгром повстання Пугачова... Вражає глибина пізнання автором історії того часу. Читач переноситься від простих селян до царського двору, з Соловків до  революційної Франції. Перед читачем постає панорама життя тогочасної Російської Імперії та Королівства Франції, масштабні картини битв, заворушень, торжеств. 
На цьому історичному тлі діє головний герой роману – філософ Павло Любимський.  У романі Петро Калнишевський, останній отаман Запорізької Січі, символізує незламність українського народу, козачого духу, прагнення до боротьби. Філософ же постає, як прогресивна думка, що витає серед народу: пошук способів покращення життя.
Іваничук талановито змальовує відданість і зраду, розум і недалекоглядність, кохання і ненависть. Автор не обмежується лише зображенням подій минулого, а визначає багато проблем, які хвилюють нас з вами.

Оксана Ясько, завідуюча сектором науково-дослідної роботи



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар