Сторінки

середу, 16 січня 2019 р.

Винахідники, віват!

Інтелектуально розвинута молодь – запорука успіху! 

Для того, щоб Україна процвітала, їй потрібна інтелектуально розвинена молодь. 
Запорукою успіху будь-якої нації є молоді таланти. Це люди, які  здатні опановувати, вдосконалювати і створювати; застосовувати нестандартні підходи, розробляти та реалізовувати нові проекти. 
Таким зразком є випускник магістратури 2018 року Українського державного хіміко-технологічного університету Каленюк Валентин. УДХТУ - єдиний спеціалізований навчальний заклад з хімічним напрямом підготовки в країні. Студенти отримують унікальні знання, які цінуються роботодавцями в багатьох країнах світу.
Інтерес до природничих наук Валентин виявив ще у школі. Він чотири роки навчався в Еколого-натуралістичному центрі свого рідного міста Марганець. Можливо, саме тому, без вагань, у 2012 році вступив на факультет технології високомолекулярних сполук, де вивчав хімію і технологію еластомерів. Навчався хлопець з легкістю. Завжди проявляв ініціативу у проведенні хімічних досліджень, брав активну участь в житті кафедри.  Його поважали однолітки та викладачі. Він зарекомендував себе як талановитий і відповідальний студент. Паралельно Валентин вивчав іноземні мови, які йому знадобились у подальшому житті.
Отримавши ступень бакалавра, у 2016 році молодик вступив до магістратури. Науковим керівником юнака у написанні магістерської дисертації став доктор технічних наук, професор кафедри хімії та технології переробки еластомерів Овчаров Валентин Іванович. Цей викладач сприяв подальшому науковому і професійному зростанню хлопця.
Валентин Калінюк одержав диплом магістра з відзнакою. Він підтримав традицію своєї родини, у якій вже декілька поколінь закінчували навчальні заклади з «червоним» дипломом. 
По завершенню навчання юнак вирішив випробувати себе за кордоном - він їде до Чехії. Там хлопцем зацікавилась компанія Koh-i-Noor Hardtmuth, що була заснована ще в 1790 році. Сьогодні вона володіє заводами в Чехії, Ліхтенштейні, Польщі, Румунії, Болгарії, Італії, Словаччині, Китаї та Росії і є лідером з виробництва канцелярських товарів. В даний час наш герой проживає у місті Чеське-Будейовіце, де знаходиться головний офіс Koh-i-Noor Hardtmuth. 
Та хлопець не зупиняється на досягнутому. Він проходить навчання на різних об`єктах, щоб ознайомитися з усім процесом виробництва, і, в найближчому майбутньому, стати інженером-технологом компанії.
Сподіваємось, що всі мрії Валентина здійсняться!

Тетяна Мищенко, завідуюча патентно-технічного відділу



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах:  Facebook  Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар