Сторінки

четвер, 9 серпня 2018 р.

Що читають бібліотекарі

Акунин, Борис. Азазель [Текст] : роман / Б. Акунин. – М. : Захаров, 2005. – 224 с.

«Пам’яті ХІХ сторіччя, коли література була великою, віра в прогрес безмежною, а злочини скоювалися і розкивалися з витонченістю і смаком».
«Пригоди Ераста Фандоріна» –  це серія детективів, в яких історичні події та факти тонко переплітаються з фантазією, автором якої став письменник, вчений-японіст Борис Акунін  (справжнє ім’я Григорій Чхартішвілі).
Дана серія історичних детективів розповідає про пригоди Ераста Петровича Фандоріна, який уособлює ідеал аристократа ХІХ століття, якого манять пригоди і таємниці. Саме тому молодий хлопець починає свою кар’єру в поліцейському управлінні, але обставини життя зіграють з ним злий жарт, не дивлячись на те, що фортуна завжди на його боці.
Автор втілив свій задум про написання детективних історій у різних стилях: поліцейський, шпіонський, герметичний, театральний, авантюрний, технократичний тощо.
Серія включає в себе 16 книг, до яких відносяться як окремі томи, так і збірки оповідань, повістей і експериментальна п’єса, кожна з яких – унікальна не лише за своєю ідеєю, а й стилем мови та оформленням, що відрізняє і по своєму поєднує дані книги.
Кожна книга – це вир емоцій та переживань, погоні та перестрілки, кохання та ненависті, дружби та ворожнечі. В них показане справжнє життя того часу: джентльмени в костюмах та дами в неймовірних платтях, царська сім’я і відношення усіх верств населення до них, життя простих людей, іноземців, переживання людей у воєнні часи та часи революцій. Дуже широко розкрита тема Західних та Східних країн, в особливості Америки та Японії.
Деякі з  Акунінськіх історій   були екранізовані та  поставлені в театрі.

Анна Швець, бібліотекар відділу читальних залів 




 Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах:   Facebook  Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар