Сторінки

четвер, 2 серпня 2018 р.

Що читають бібліотекарі

Каланіті, Пол. Коли подих стає повітрям [Текст] / П. Каланіті; пер. з англ.: Н. Трохим, Т. Микитюк. – Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 253 с.

«Коли скальпель марний, слова стають єдиним інструментом хірурга».

Автор цієї книги – Пол Каланіті – талановитий лікар-нейрохірург, який за своє життя встиг написати лише одну книгу. Причиною тому стала не лінь або нестача ідей, як то буває у багатьох. Рак легенів четвертої стадії не дав йому шансів стати відомим письменником. 
Полу було всього 36 років, коли смерть, з якою він боровся в операційній, постукала до нього самого. Дуже дивне співпадіння – людина, яка все своє життя витратила на те, щоб боротись із раковими пухлинами, опинилась на місці своїх пацієнтів. Роки навчання і буденні проблеми відійшли на другий план, і згадались давно забуті мрії, які хотілось втілити. На це Полу було виділено декілька років.
Хто, як не сам лікар, найкраще розуміє, що чекає хворого з таким діагнозом? Але головний герой не опустив руки, він почав жити! Він багато часу проводив з родиною, вони з дружиною народили прекрасну дочку Кеді, реалізувалася мрія всього його життя - він почав писати книгу, і він став професором нейрохірургії.
Якщо хто вже боїться брати до рук цю книгу через болісність теми, я можу вас переконати – вам неодмінно треба із нею познайомитись. Сила духу цієї людини просто вражає. Більша частина уваги приділяється не опису операцій, де багато неприємних і кривавих подробиць. Головною темою є осмислення власного життя і цінність кожної прожитої миті. Бо хто як не людина, якій був даний шанс довести свої справи і мрії про життя до кінця, краще розкаже цю історію?

Залогіна Олександра, бібліотекар ІІ категорії відділу читальних залів



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар