Сторінки

четвер, 23 серпня 2018 р.

Що читають бібліотекарі

Стругацкий, Аркадий Натанович. Трудно быть богом [Текст] : повести / А. Н. Стругацкий, Б. Н. Стругацкий. - Баку : Азернешр, 1981. - 350 с. 

«То були дні, коли я пізнав, що означає: страждати; що означає: соромитися; що означає: зневіритися»
Пьєр Абеляр


«Важко бути богом» - науково-фантастична повість Аркадія і Бориса Стругацьких, вперше написана і опублікована в другій половині ХХ століття в авторському збірнику "Далека Райдуга".
Дана книга буде цікава любителям класичної фантастики, де наукові співробітники подорожують до інших світів і стежать за розвитком інших цивілізацій. Саме тут, на іншій планеті в державі Арканар, співробітники земного Інституту експериментальної історії ведуть спостереження за розвитком цивілізації, що знаходиться на рівні розвитку земного Середньовіччя.
Головний герой Антон, діє під виглядом Румати Есторского, намагаючись повернути суспільство на шлях свободи і рівності. Він прагне  навчати людей, на перший погляд, елементарним речам. Проте,  це йому погано вдається, бо йдуть гоніння на грамотних людей під девізом "Нам не потрібні розумні, нам потрібні вірні".
Головним його ворогом виявляється владний, злопам'ятний і підступний Дон Реба – перший міністр королівства,  який піднявся на посаду "по трупах".
Чи зможе Дон Румата врятувати цю цивілізацію? Що може зобити людина, майже не маючи підтримки? І яка участь чекає на нього та його близьких, якщо доля на кожному кроці розставляє капкани...?

Анна Швець, бібліотекар відділу читальних залів



 Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook  Twitter
 Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар