Сторінки

четвер, 11 серпня 2022 р.

Що читають бібліотекарі

Кокотюха, Андрій. Чужі скелети / А. Кокотюха. – К.: КМ-БУКС, 2010. – 304 с. – (Фієста).

Герой роману – Антон Сахновський, успішний лікар, відомий столичний хірург. Втомившись від своєї рутинної праці та галасливого міста, сорокарічний Антон вирішив кардинально змінити своє життя.

Будинок у спадок від тітоньки підвернувся дуже доречно. Він повертається до свого рідного маленького містечка Жашків. І в першу ж ніч у погребі він знаходить… тіло чоловіка.

А далі – стрімкий розвиток подій з участю місцевої бізнес-вумен Юлії Гараніної, у якої свої таємниці, свої «скелети» у шафі. Її брат Руслан створив на території Умані невеличке поселення, так звану Територію Свободи, а сам себе назвав Вчителем Свободи. Насправді ж там творилися жахливі речі: поламані життя, обман і безвихідь. Спільний страх, спільний сором, спільна провина – саме на цьому трималась влада Вчителя Свободи.

Наполегливість героя та його чесність допомагають їм із Юлією розібратися з цією проблемою.

Книга моментами захоплює, читається легко, написана живою мовою. Автор зумів створити атмосферу загадок, співчуття героям. Ще одним плюсом є використання реальної місцевості, де може прогулятися як місцевий мешканець, так і турист.

Книга Андрія Кокотюхи «Чужі скелети» це не просто детективна історія, це історія про наше життя і, на жаль, не про найприємнішу його сторону.

На мій погляд, книзі не вистачило більшої інтриги, повнішого розкриття характерів героїв та підняття моральних питань.

Віра Гуляєва, завідувачка сектору відділу комплектування



Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар