Сторінки

четвер, 6 січня 2022 р.

Що читають бібліотекарі. Нові надходження завдяки Українському інституту книги

Фере-Флері, Крістін. Дівчина, яка  читала в метро: роман / Крістін Фере-Флері; пер. з фр. Павла Мигаля. – Львів: Вид. Старого Лева, 2019. - 160 с.

Книжки, як і люди, подорожують. Bookcrossing надає таку можливість.

Прочитавши книжку, людина залишає її у будь-якому соціальному місці, щоб інша людина, котра потребує саме цю книжку, знайшла її, прочитала і повторила саме цю дію.

Мандри відкривають нам інші світи. Якщо люди не долають сотні кілометрів потягами, літаками із-за обставин, то завдяки книжкам вони перебувають на різних континентах та в  різних країнах світу, долаючи мовні бар’єри та упередження.

Наша героїня – Жульєт, занурилась в bookcrossing. Знаходячись в метро, вона намагається відчути душевний стан пасажирів, щоб виокремити з юрби саме ту людину, котрій знадобиться  саме та книжка, яка надихатиме, розрадить, триматиме людину у відповідному тонусі. Знайомство з Соліманом змінює її життя. Він  висловив таку сентенцію: «Мої найкращі кур’єри наділені сильною емпатією: у глибині душі вони вміють відчути те розчарування, той відчай, що криються в тілі… Когось треба помітити, а потім спостерігати, поки не з’явиться чітке відчуття, що саме ця особа потребує цієї книжки. Це справжнісінька праця».   Жульєт наважується розірвати буденне коло безпечного простору, який створила для неї мати, сідає за кермо yellow submarine, прилаштованого для книжок і мандруючи відкриває для себе нові горизонти та яскраві емоції. 

Тетяна Гапоненко, бібліотекарка відділу абонемента




 Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут  



 

Немає коментарів:

Дописати коментар