Сторінки

четвер, 13 січня 2022 р.

Що читають бібліотекарі. Нові надходження завдяки Українському інституту книги

Байзелл, Шон. Щоденник книгаря / Ш. Байзелл; пер. з англ. Яр. Стріха. – К.: Наш Формат, 2021. – 304 с.

Повне занурення у світ книжок

До прочитання «Щоденника книгаря» Шона Байзела мене спонукала величезна кількість захоплених відгуків на цю книгу в Мережі. Також мене привабила обкладинка книги з ілюстрацією затишної книжкової крамниці та чудовими лакованими крапельками дощу. Анотація обіцяла знайомство з роботою справжньої букіністичної книгарні в Шотландії. Це найбільший магазин у країні, розташований у невеликому місті Вігтаун. Саме тут знаходиться величезна кількість книгарень і щорічно відбуваються книжкові фестивалі. Все це зроблено для розвитку бізнесу та залучення туристів. Кількість охочих відвідати містечко різко зросла після того, як книга Шона Байзелла стала світовим бестселером.

Як і всі щоденники, книга розбита на дати, і кожен читач має можливість спостерігати за роботою книгаря впродовж цілого року, разом із героями книги зустріти Різдво та Новий рік, влаштовувати книжковий фестиваль і голосні авторські читання. Кожна сторінка наповнена тонким англійським гумором і описом життя звичайних шотландців. Це – класна книга з погляду спростування стереотипів. Наприклад, не всі люди, які заходять до книгарні або говорять про книги – читають їх. Кумедним виявився той факт, що  справжніми поціновувачами книжок найчастіше виявлялися «дивні» та «замріяні» відвідувачі. Стиль книги можна порівняти із нотатками у соціальних мережах. Трохи роздумів і саркастичних зауважень, трохи веселих історій та іронії.

Світ книгарні – завжди затишна рідна атмосфера, в якій приємно побути навіть віртуально. У моїх мріях про власну книгарню все було саме так, як написав автор: старовинний будинок, зручна квартирка над магазином, тисячі різних книг, вишуканий антикваріат, лагідний котик, цікаві книжкові заходи та щоденні спостереження за людьми. На мій погляд, книга скоріше припаде до душі всім любителям книг. Від себе додам, що  після прочитання книги я відвідала сторінку книгарні у Facebook і подивилася рекламне відео Reader's Delight на youtube.

Оксана Шевченко, заступниця директора з внутрішньобібліотечної роботи




 Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут  


 

Немає коментарів:

Дописати коментар