Сторінки

четвер, 28 січня 2021 р.

Що читають бібліотекарі. Нові надходження завдяки Українському інституту книги

Вайт, Карен. Будинок на вулиці Тредд / К. Вайт; пер. з англ. О. Гладкої. - Харків: Віват, 2020. - 432 с.

Історія, до якої можна доторкнутися

Мою увагу привернула обкладинка книги, в ній було щось загадкове, таємниче та солодко-казкове. Я завжди любила сімейні саги, історії про велике кохання та історичне минуле. У Карен Вайт вийшла вельми цікава книга, оскільки в ній знайшли відображення найрізноманітніші жанри. По-перше, роман являє собою детектив, адже всю історію пов'язує пошук розгадки сімейної таємниці. А вже на детектив нанизуються містичні зустрічі з минулим, любовні пригоди в сучасному світі та драматичні стосунки з батьками, які  головна героїня намагається виправити для покращення майбутнього.  

Головна героїня книги Мелані – успішний рієлтор, яка попри свою професію терпіти не може старі будинки, адже, на її думку, це марно витрачені кошти та згаяний час. Дівчина живе за чітким графіком, все її життя розплановане до дрібниць. Все це було до того, поки один клієнт не вирішує їй залишити старовинний особняк, але з умовою його відреставрувати та неодмінно прожити там протягом цілого року. В підсумку Мелані отримує не тільки дорогий особняк, вона займається пошуками рідкісних діамантів,  зниклих ще під час Громадянської війни,  розгадує пару-трійку секретів колишніх мешканців будинку та  зустрічає своє кохання. Всі персонажі цікаві й кожен з них відігравав важливу роль, несучи частину важливої інформації для подальшого розвитку подій. Але все ж, на мою думку, головною героїнею була не Мелані, а сам будинок на вулиці Тредд. Саме заради його таємниць Мелані й втрапила в цю дивовижну історію.

«Будинок на вулиці Тредд» –  книга, що назавжди залишить у мене  теплі спогади, й асоціюватиметься з ароматом червоних троянд  сорту «Луїза» та  екскурсом в історію старовинних особняків Чарльстона.


Оксана Шевченко, заступниця директора з внутрішньобібліотечної роботи




Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут




Немає коментарів:

Дописати коментар