Сторінки

четвер, 21 січня 2021 р.

Що читають бібліотекарі

Корній Дара. Зірка для тебе / Д. Корній; поет. оздоблення Люби Долик. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 304 с.

«Не дозволяй нікому обтинати тобі крила…»


Запорукою успіху книги є вміння і бажання її автора знайти ключик до серця читача. Мабуть, саме цим пояснюється незабутньо витончений шарм захопливого роману Дари Корній «Зірка для тебе». На сторінках книги дивовижним чином сплітається містика та легенди з усіма суперечностями сьогодення. Ніжна та щира історія кохання астронома-сироти Сергія та поетки-повії Зоряни. Історія двох абсолютно різних складних доль та тяжких випробувань, але ці знедолені герої зберегли людяність та віру у світлі почуття. Крізь призму почуттів своїх героїв авторка ставить перед читачем болісні та невирішені дилеми нашої сучасності: чи заслуговує на щастя дівчина «легкої поведінки», чи може знайти свою долю самотній хлопець  без гроша за душею…

«Можна мати все – володіти державами, рабами, підданими. Та чи можна володіти людською душею?»

Для мене ця книга виявилася приємним сюрпризом, літературний стиль Дари Корній магічний та поетичний, соковиті метафори, гарно виписані образи. Символічним доповненням зворушливої історії кохання є вірші талановитої львівської поетеси Люби Долик. А ще авторка зачаровує атмосферою міста Львова, притчами, міфами, та, звичайно, зоряним небом та історіями сузір'їв та їх назв. 

Книга для романтиків та мрійників, для тих хто шукає свою Зірку та свою Зорю.


Оксана Шевченко, заступниця директора з внутрішньобібліотечної роботи





Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут  

 

Немає коментарів:

Дописати коментар