Сторінки

суботу, 29 грудня 2018 р.

Ракурс

Новорічні традиції  країн світу 

Новий рік - свято, що відзначається  в усьому світові і кожна країна має  свої традиції.  До вашої уваги деякі з них:


ПАР: падаючі холодильники і закриті квартали
Люди, що живуть в Південно-Африканській республіці, в цей час з відкритих вікон у величезній кількості починають викидати холодильники. Через дану традицію святкування Нового року служби правопорядку закривають цілі квартали міст.

Румунія: в Новий рік розмовляють з тваринами
Ще з середніх віків в Румунії пішло повір'я про те, що напередодні свята тварини можуть розмовляти людською мовою. Тому фермери опівночі відправляються в загони. Якщо тварина «заговорила», то майбутній рік принесе важкі випробування. Якщо в хліві стоїть тиша - це знак до благополуччя.

Англія: оригінальні традиції
Вся Англія святкує Новий рік, влаштовуючи різні дитячі вистави на мотив старих англійських казок, в яких можуть взяти участь всі бажаючі. Популярний звичай - обмін різдвяними листівками з'явився саме в Англії.

Шотландія: потрібно підпалити бочку з дьогтем
На вулицях Шотландії свято зустрічають шотландської піснею на слова Роберта Бернса і підпалюють бочки з дьогтем, котять їх по вулицях, спалюючи, таким чином, Старий рік і запрошуючи Новий. Місцеві жителі вважають, що від того, хто увійде першим в їх будинок, залежить удача в сім'ї на весь наступний рік. Гості повинні неодмінно принести з собою шматочок вугілля, щоб кинути в новорічний камін.

Франція: головне - привітати бочку
Французький Дід Мороз - Пер Ноель - приходить в новорічну ніч і залишає подарунки в дитячих черевиках. Той, кому дістається біб, запечений в новорічний пиріг, отримує титул "бобового короля" і в святкову ніч всі підкоряються його наказам. За традицією, хороший господар-винороб неодмінно повинен почаркуватися з бочкою вина, привітати її зі святом і випити за майбутній урожай.

Німеччина: Санта Клаус приїжджає на віслюку
У Німеччині вважають, що Санта Клаус в Новий рік з'являється на ослику. Перед сном діти ставлять на стіл тарілку для подарунків, які їм принесе Санта, а в черевики кладуть сіно - частування для його ослика.

Японія: кращий подарунок - граблі
Японські діти зустрічають Новий рік в новому одязі. На ніч вони ховають під подушку картинку із зображенням парусника, на якому пливуть сім казкових чарівників - сім покровителів щастя. 108 ударів дзвону сповіщають прихід Нового року в Японію. За давнім повір'ям, кожен дзенькіт "убиває" один з людських пороків. У перші секунди свята слід засміятися - це приносить удачу. Вранці, коли Новий рік вступає в свої права, японці виходять зустрічати схід сонця і вітають один одного. Найпопулярніший святковий аксесуар - граблі. Кожен японець вважає, що мати їх необхідно, щоб було чим загрібати щастя.

Іран: все стріляють з рушниць
В Ірані Новий Рік зустрічають опівночі 22 березня. В цю хвилину лунають постріли з рушниць. Всі дорослі тримають в руках срібні монети в знак невідлучно перебування в рідних місцях протягом всього наступного року.

Болгарія: три хвилини новорічних поцілунків
У Болгарії гості, родичі збираються на Новий рік біля святкового столу і у всіх будинках на три хвилини гасне світло. Час, коли гості залишаються в темряві називають хвилинами новорічних поцілунків, таємницю яких буде зберігати темрява.

З Новим Роком!









 Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах:Facebook  Twitter



Немає коментарів:

Дописати коментар