Сторінки

середу, 19 грудня 2018 р.

Винахідники, віват!

Юні винахідники - майбутнє України!

«Молоді винахідники –безцінний інтелект, без якого немає майбутнього України»
С.Власов, голова ради молодих вчених Дніпропетровської області, доктор технічних наук, професор

Сталий економічний розвиток регіону – це насамперед розробка і впровадження інновацій. Для цього Дніпропетровщина має одну з найкращих інфраструктур впровадження наукових розробок.
Юні винахідники Дніпропетровщини створили інноваційний проект біонічних кінцівок, які слугуватимуть протезом руки інвалідів. Протези будуть значно доступнішими за міжнародні аналоги. Вони не потребують хірургічного втручання. Даний стартап став одним з претендентів на перемогу в конкурсі «Best invest». Цей конкур проходив наприкінці листопада в нашому місті. Фіналісти отримала грошову нагороду, а проекти були розміщені на онлайн платформі NSI для потенційних інвесторів. Одним із кращих був визнаний проект Артема Гуляєва – «Біонічні кінцівки. Автор інноваційного для дніпропетровської області, та України загалом, протезу є винахідник Кривого Рогу. Він розповів, що ідея створення проекту виникла після початку конфлікту на Донбасі у 2014 році. Його дуже збентежили ці події. Артем Гуляєв зазначив: «В наслідок бойових дій на Сході, часто воїни стають інвалідами, однак наразі вартість біонічних кінцівок сягає 100 тисяч доларів. Така сума непосильна для більшості українців, тож наші протези будуть значно доступніші, аби держава змогла забезпечити бійців». В Україні протези виробляють два підприємства. Цим технологіям вже кількадесят років. Розробники з Кривого Рога запропонували друкувати кінцівки на 3D – принтері. Вартість їхнього винаходу нижча за іноземні аналоги. Вона становить 2 тисячі 900 доларів. Артем, пояснив, що здешевіння такого протезу відбувається за рахунок зменшення бюрократії, адже не потрібно отримувати ліцензію. Крім того протези виготовляються за допомогою новітніх технологій, а саме 3 D - принтерів. Пальці протезу виготовлені з пластику, а механіка — металева. Сила стискання штучної кисті залежить від якості двигуна. Якщо купувати дорожчий, то рука зможе без труднощів підняти п’ятикілограмовий предмет. Артем Гуляєв, винахідник біонічних протезів, зробив розрахунок витрат: «Необходна сума інвестицій — 150 тисяч доларів. Ця сума піде на побудову реабілітаційного центру - перетворення приміщення, яке є у нас під реабілітаційний центр, купівлю обладнання, наймання додаткових співробітників і випуск продукції». Зі слів автора біонічна кінцівка працює за наступним алгоритмом: у думках людини виникає бажання порухати рукою, після цьогонервовий імпульс передається після цього нервовий імпульс передається з головного мозку в м`язи, де надчутливий датчик отримує сигнал та перенаправляє його до мікроконтролера який перетворює сигнал в дію. 
«Проект Артема Гуляєва – безцінний для наших хлопців, які отримують серйозні травми на війні, – підкреслив керівник проекту «BEST INVEST», директор Інвестиційно-інноваційного центру при Дніпропетровській ОДА Олександр Коломійцев. – Ми уклали з автором ідеї Меморандум про тісну співпрацю і допоможемо знайти інвестора. Докладемо всіх зусиль, щоб уже найближчим часом ця «чудо-кінцівка» з’явилася у наших лікарнях та реабілітаційних центрах».



Тетяна Мищенко, завідуюча патентно-технічного відділу



 Більше про бібліотеку тут
 Ми в соціальних мережах:Facebook  Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар