Сторінки

пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

Що читають бібліотекарі

Девиль, Александра. Письмо Софьи [Текст] : роман / А. Девиль. - Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2012.- 381 с. 

Олександра Девіль - витончена письменниця, яка з невимушеною легкістю зможе перенести Вас в інший час, в інше століття, та й в інше життя.
Події роману відбуваються на початку дев'ятнадцятого століття, коли вищим піком романтики були листи, такі довгоочікувані і дорогі. Тоді за улюблену жінку билися на дуелях, а дівчата були вірні єдиному і коханому. В ті часи любові і взаємності чекали роками, під вікнами співали романси і серенади... Лише так вимірювалася любов - така сильна, щира, і на все життя.
Софія - освічена і гарна дівчина, але вона - позашлюбна дочка пана і кріпачки. Зберігши вірність своєму нареченому і відмовивши одному бравому гусару, вона нажила собі небезпечного ворога. Заїжджий донжуан покликаний лише для здійснення чужої помсти. Він шантажує збезчещену їм дівчину необережно написаним листом. Наречений дізнається про її ганьбу. На наступний день призначена дуель ...
Дана книга чимось нагадує "Війну та мир" Л. Толстого або "Каву в тональності кардамону" Н. Гурницької.  В ній, попри видуманих персонажів, траплялись й історичні постаті, такі як Кутузов, цар Олександ І, Каразін, Наполеон, Стендаль та інші. Основна тема роману - якщо людям суджено бути разом, попри усі лиха та негаразди, доля їх зведе знову. Над книгою можна багато про що порозмислити, тому усім дівчатам я раджу її прочитати. 

Ніна Григорівна Тарянік, провідний бібліотекар патентно-технічного відділу.

Немає коментарів:

Дописати коментар