Сторінки

понеділок, 20 липня 2015 р.

Свято торту

Сьогодні, 20 липня, відзначається цікаве і поки ще молоде свято – Міжнародний день торта, присвячене дружбі і миру між людьми, країнами, народами. Вперше, в міжнародному масштабі, День торта відзначався 20 липня 2011, ставши однією з ініціатив Королівства любові (міжнародного некомерційного проекту, що реалізує глобальні культурні, гуманітарні та миротворчі ініціативи), а проводиться він з метою поширення ідей миру і дружби на планеті через культуру.
Країни ж, що взяли активну участь у цьому першому святкуванні Дня торта в 2011 році, і стали основоположниками міжнародного свята – це Україна, Білорусь, Росія, Молдова, Азербайджан, Грузія, Вірменія, Ізраїль, США. У цей день спекли перший у світі колективний «багатонаціональний» миротворчий торт – в його приготуванні взяли участь багато людей з цих країн, які надсилали фотографії спечених ними тортів на сайт свята.
Мабуть, усі знають, що неофіційним символом України став Київський торт, якому, до речі, у цьому році ювілей. Так, п’ятдесят років тому з’явився Київський торт. Подейкують легенди, що цей шедевр було створено абсолютно випадково. Мов кондитери забули покласти в холодильну камеру партію яєчного білка для бісквіта. На наступний ранок начальник бісквітного цеху Костянтин Петренко і його 17-річна помічниця Надія Чорногор кинулися виправляти помилку колег. На свій страх і ризик вони переклали застиглі білкові коржі масляним кремом, посипали ванільною пудрою, а зверху кремом намалювали квіточки. Тоді вони і не підозрювали, що готують нову візитну картку Києва. Початковий рецепт порахували таким досконалим, що за 50 років його змінили, лише додавши до білкової суміші кешью, а потім кешью замінили на фундук.
І такі бувають випадки. А ось взяти участь у святі може будь-хто, незалежно від кулінарних здібностей, віку, країни проживання та інших факторів. Адже торт – це символ добра, любові, об’єднання людей, тому в рамках свята його можна не тільки спекти, а й... намалювати, зліпити, зв’язати, створити з будь-яких матеріалів, які попадуться під руку.
Так що фантазуйте і проявляйте свої таланти заради любові, миру і дружби на планеті!



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережахVkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар