Сторінки

вівторок, 14 квітня 2015 р.

Досягнення світового рівня

Вже більш ніж 60 років існує державне підприємство «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля». Його досвід у створенні ракетно-космічної техніки визнаний та високо оцінений у світі науково-конструкторських підприємств.
Велика кількість успішних розробок КБ «Південне» стала досягненням світового рівня. До них можна віднести, наприклад, створення екологічно чистого ракетно-космічного комплексу «Зеніт», який характеризується високою надійністю, повною автоматизацією підготовки та пуску ракети-носія, високою точністю виведення космічних апаратів на орбіти. Цей приклад був наведений не випадково. Адже, рівно 30 років тому, 13 квітня було здійснено перший запуск ракетоносія «Зеніт–2», що входить до складу космічного ракетного комплексу (КРК) «Зеніт». Спочатку він розроблявся як засіб виведення для швидкого розгортання і заповнення угруповань КА різного призначення, а також пілотованих космічних кораблів.
За весь час існування РН «Зеніт–2» було здійснено 37 пусків, з них 32 –успішні. Крім того, доопрацьовані блоки його першого ступеня використовувалися як бічні блоки ракети-носія «Енергія» і успішно відпрацювали при двох її пусках (всього 8 ракетних блоків).
Треба відзначити, що наша бібліотека, а саме 
патентно-технічний відділ вже багато років плідно співпрацює з КБ «Південне», зокрема у проведенні патентного пошуку.
Тому слід цінувати та пам’ятати досягнення наших земляків, бо вони принесли Дніпропетровщині світове визнання!



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар