Сторінки

пʼятницю, 17 квітня 2015 р.

День пам’яток історії та культури

Щорічно, 18 квітня, відзначається Міжнародний день пам’яток та історичних місць. Цей День встановлений у 1983 році Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам’ятників та визначних місць, створеної при ЮНЕСКО. В Україні цей день має назву «День пам’яток історії та культури» і відзначається з 2000 року.
Українська історико-культурна спадщина величезна, бо формувалася вона протягом багатьох століть завдяки різним народам. На території України збереглися сліди кількох культурно-історичних епох. Від часів первіснообщинного ладу до нас дійшли унікальні залишки житла з кісток, петрогліфи Кам'яних Могил, найдавніші кам'яні скульптури, а від культури скіфів і сарматів – численні кургани і городища. Культура українського етносу сформувалася приблизно у XIV-XV століттях.
Створені талантом і працею народів, культурні цінності нерідко є унікальними, у разі втрати — практично не відтворюваними, чим обумовлене їхнє соціальне значення. Цим цінностям належить особлива роль у відновленні історичної пам’яті народу, відродженні й розвитку національної культури. Саме тому, збереження і відновлення національного культурного надбання — обов’ язок і справа честі кожного громадянина нашого суспільства.



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар