Сторінки

четвер, 30 березня 2023 р.

Що читають бібліотекарі

Ірина Тетера. Київ – New York. – Київ: Брайт Стар Паблішинг, 2016. – 224 с.

 

Якщо ви вирішите ознайомитися з книжкою молодої київської письменниці Ірини Тетері «Київ – New York», тут ви знайдете трішки романтики, трішки пригод. Це достатньо легкий формат, і, за моїми вподобаннями, це дійсно може бути цікаво.

Знайомство з приємною ніжною історією кохання молодої київської художниці Аліси, яку після загибелі батьків у автокатастрофі від самотності врятував заможний і впевнений у собі чоловік.

Тут є і романтична лінія, дуже яскраво висвітлена після відвідин головною героїнею Нью-Йорка, куди її на відкриття нової школи сучасного мистецтва запросив друг Пол. Саме тут Аліса знайомиться з молодим художником Джастіном, і між ними спалахує якась магія. Головна героїня, яка досі не вірила в кохання, переглядає власні переконання, а Джастін вірить в щасливе майбутнє. Та насправді їхні стосунки безперспективні, адже Аліса змушена повертатися до Києва.

Ближче знайомлячись з героями книги, кожен може зазирнути у свій внутрішній світ, і там, без сумніву, впізнати себе і своїх близьких. Свої сподівання та зневіру, повороти долі та випробування, а ще те, що ніколи не пізно все змінити.

Почуття, яке виникло між Джастіном і Алісою, змінюють їх. Почуття любові відкривають новий світ, хоч хай він буде на іншому кінці землі. Люди, які живуть у таких несхожих містах, як Київ і Нью-Йорк, загалом то однакові: з їхніми цінностями та інтересами.

Це сучасний роман, в якому головні герої виявляються не такими вже і романтичними. Але, якщо ви хочете відволіктися від «серйозної» літератури, книга захопить вас красивою історією кохання та важкими випробуваннями, які чекають на людей у сучасному світі, в якому стираються кордони, але черствіють серця.

Як добре, що у нас уже є така українська проза: з глибоким змістом, який змушує кожного задуматись над людськими стосунками та історією вибору. Що знайшло своє продовження у кіносценарії за сюжетом цієї книги, який отримав Спеціальну відзнаку Державного агентства України з питань кіно у межах міжнародного літературного конкурсу «Коронація Слова».

 

Ірина Білоус,

провідна бібліотекарка відділу наукової організації і методики бібліотечної роботи

 Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут

4 коментарі: