Сторінки

понеділок, 25 квітня 2022 р.

Неймовірно, але правда

У 1906 році пішов з життя Голова ради бібліотеки Павло Гнатович Мордовський. Ім’я його було пов’язане з бібліотекою протягом всього її існування. То в ролі секретаря Ради, то як виборного члена Ради, то як казначея, і, нарешті Голови ради (1902–1906 рр). Павло Гнатович віддавав служінню бібліотеці як свою працю, так і своє чуйне серце. Пан Мордовський вірив у виховне значення книги і, наскільки від нього це залежало, намагався відкрити вільний доступ у читальню широким верствам населення, особливо незаможним мешканцям. Усвідомлюючи обтяжливість вхідної платні в читальний зал, він підняв питання про її скасування і домігся цього, що призвело до збільшення кількості відвідувачів.

Як відповідальна людина П.Г. Мордовський сумлінно виконував свої обов’язки. Він відвідував усі засідання ради, тому знав усі проблеми бібліотечного життя і сприяв їхньому вирішенню. На вшанування пам’яті Павла Гнатовича у залі бібліотеки було розміщено його портрет, проведено панахиду, на якій були присутні міський голова, гласні діячі, члени Бібліотечної ради, працівники бібліотеки та мешканці губернії.

Фото: https://www.hippopx.com/uk/rose-book-old-book-blossom-bloom-rosenblatt-used-6443

Отчет Екатеринославской Городской Общественной Библиотеки за 1906 год [Электронный ресурс]. - Екатеринослав: Тип. Губерн. Правления, 1907. - 48 с. – Текст. дан. – Режим доступу: https://www.libr.dp.ua/fullkr/index.php?pbp=24 (дата звернення: 25.04.2022). – Загл. с экрана.





Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут  



Немає коментарів:

Дописати коментар