Сторінки

четвер, 11 лютого 2021 р.

Що читають бібліотекарі

Лавкрафт, Говард Філіпс. Повне зібрання прозових творів [Текст] / Г. Ф. Лавкрафт ; пер. з англ.: О. Українець, К. Дудка. – К. : Вид-во Жупанського, 2018 . – (Майстри світової прози).

Т. 1 : Повісті, оповідання. – 2018. – 446 с. 


«Музика Еріха Цанна». Ця розповідь Говарда Лавкрафта була опублікована у 1921 році, але й досі має великий вплив на культуру і стала основою для кількох інших творів у літературі, музиці та кіно. 

Оповідання ведеться від імені студента факультету метафізики, який тільки-но знайшов житло на вулиці Рю д'Осей. Хлопець стає сусідом глухого скрипаля, котрий щоночі грає незвичайну музику на віолі. Захоплюючись талантом, він намагається завести з дружбу з музикантом, та стикається з дивною поведінкою старого. Виявляється, щось підірвало його як фізичне, так і психічне здоров'я. Що ж сталося? Чому він панічно боїться відкривати вічно завішене вікно у своїй кімнаті?.. Я, перечитавши цей твір уже вчетверте чи вп'яте, не перестаю дивуватись. Щоразу затримую подих перед розкриттям моторошної таємниці, котра ховається за вікном майже порожньої кімнати, в якій живе одержимий глухий музикант. Відповідь поруч, лише простягни руку та відкинь фіранку. Однак, є загадки, відповіді на які краще не знати, тому вони так і залишаться чимось цілковито незбагненним, що прийшло до нас з інших світів...

Анна Чорна, бібліотекарка І категорії сектору соціокультурних проєктів і зовнішніх зв’язків


 


Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут 

Немає коментарів:

Дописати коментар