Сторінки

четвер, 6 лютого 2020 р.

Що читають бібліотекарі

Кокотюха, Андрій. Вигнанець та чорна вдова / А. Кокотюха. – Харків: Vivat, 2019. – 300 с.

Ретродетектив «Вигнанець та чорна вдова» – перша книга з циклу «Вигнанець» українського письменника Андрія Кокотюхи.
Події детективу розгортаються в Києві, в 1909 році. Головний герой – слідчий  Платон Чечель, розслідує жорстокі вбивства юних дівчат. Вбивцею виявляється дочка таємного радника з Петербургу. Справу закрито і нема про що турбуватися, однак згодом жінка гине при тих же обставинах, що і її жертви. Виходить, що справжній вбивця на свободі? 
Впливові родичі звинувачують поліцейського в наклепі, він стає для всіх вигнанцем, а паралельно з цим починається нова серія вбивств. Єдиний вихід для Платона не опинитися на каторзі – це врятувати життя мільйонера фон Шлессера. А йому нібито загрожує молода дружина, яка встигла здобути славу чорної вдови. Однак барон вмирає, і це тільки початок серії майбутніх холоднокровних вбивств. Під підозрою всі спадкоємці, і навіть сам Платон ...
Несподівані повороти сюжету, Київ минулого століття і жива мова оповідання не залишать вас байдужими.
Вигнанець змушений розплутати клубок смертей і дізнатися, хто винен в крадіжці. Щоб не тільки запобігти новим злочинам, але і врятувати самого себе. Чи вдасться Платону розплутати їх і повернути собі добре ім'я? І докопається він до правди? Хто ж був вбивцею дівчат спочатку?

Наталія Кондратьєва, головний бібліотекар сектору науково-дослідної роботи




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар