Сторінки

четвер, 9 січня 2020 р.

Що читають бібліотекарі

Загадка золотого кинжала. Сокровища мирового детектива [Текст] : сборник / сост., вступ. ст. Г. Панченко. - Харьков; Белгород : Клуб семейного досуга, 2015. - 496 с.

Я обожнюю детективи, особливо історичні, але з творами Жака Фатрелла познайомилася тільки зараз. Хоча на початку минулого сторіччя він вважався одним із самих плідних письменників. Справжня слава прийшла після виходу в світ збірки оповідань, головним героєм якої став професор Ван Дузен. Та, нажаль, автора спіткала трагічна доля. Письменник помер на борту легендарного Титаніка, відмовившись від місця в рятувальній шлюпці на користь своєї дружини. Його історія мене дуже зачепила, і я вирішила прочитати «Загадку камери № 13», головний герой якої - маленький професор з короткозорістю, величезною головою і геть кепським характером. Та через свій потужний інтелект отримав прізвисько «Мисляча машина». Він з легкістю розплутує кримінальні головоломки, які постачає його друг - репортер Хатчінсон Хетч. На цей раз його цікавить загадкова втеча в'язня з охоронюваної тюремної камери смертника.
Нічого дотепнішого, мабуть, до цього не зустрічала. Оповідання цілком у дусі того часу. Головний герой хоче доказати друзям, що й сам зможе вибратися з тюрми. Завдання здавалося б нездійсненне, адже строк – лише тиждень. Допомоги чекати нізвідки. Уся охорона попереджена. Але йому це все ж вдалося, і доволі оригінальним способом.
Розповідь дуже захоплююча, цікаво спостерігати за діями «Мислячої машини» та його поясненнями, що довершують і без того феєричний фінал. 
Цікаво буде дійсно усім, адже чогось схожого, мабуть, більше ніхто не писав. 

Чорна Анна, бібліотека ІІ категорії сектору соціокультурних проектів і зовнішніх зв’язків



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар