Сторінки

четвер, 16 січня 2020 р.

Що читають бібліотекарі

Крюґер, Вільям Кент. Звичайна вдячність / В. К. Крюґер; пер. з англійської Оксани Дятел. – К.: Наш Формат, 2016. – 312 с.
«Ця елегія безгрішності Вільяма Крюґера – незабутня казка»
Washington Post

Двократний володар премії Anthony Вільям Кент Крюґер створив детективний роман, що пронизує атмосферою очікування, страху, розчарування, приголомшення, надії, – не використавши при цьому жодного традиційного для детективного жанру прийому. Роман «Звичайна вдячність» не для тих хто хоче карколомних перегонів поліції та злочинця, не для тих хто бажає зануритися у світ криміналістичних знахідок. 
Цей роман, написаний у вигляді спогадів дорослого чоловіка про себе тринадцятирічного, про події, які призвели до його дорослішання та усвідомлення власного духовного шляху. Провінційне життя родини священника Методистської церкви тісно переплетене з усіма подіями містечка Нью-Бремен. Трагічні події літа 1961 року, змушують головного героя шукати відповіді на прості й складні для дитини питання. Неодноразово замислитися про значення речей які його оточують, про людей та їхні маленькі таємниці й взаємовідносини. Йому довелося пройти жорстку школу життя через низку загадкових смертей, що мали різні прояви: нещасний випадок, природна смерть, аварія, вбивство. Наївна дитина, що лише розпочала дорослішати, сповна пізнала світ, наповнений драматизмом і таємницями, брехнею і зрадою, відданості і невірності.
Роман «Звичайна вдячність», що приніс своєму авторові премію Едґара Аллана По – не залишить читача байдужим, та змусить задуматися над багатьма питаннями, а може навіть переосмислити події свого життя та шляхи становлення.


Юлія Зюлева, вчений секретар





Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар