Сторінки

понеділок, 30 вересня 2019 р.

Неймовірно, але правда

30 вересня 1999 року – у бібліотечних закладах нашої країни вдруге святкують Всеукраїнський день бібліотек. Всі хто причетний до бібліотечної справи, заслуговують на увагу до своєї нелегкої, але такої цікавої та потрібної для всіх професії. 
У музейному архіві нашої бібліотеки зберігається газетна публікація завідуючої  відділу наукової інформації та бібліографії, а також голови профспілки у той час, Ірини Вікторівни Барабан про те, як проходило святкування Всеукраїнського дня бібліотек у ДОУНБ 20 років тому (газета "Голос отраслевого профсоюза"). 
На початку своєї публіцистичної замітки Ірина Вікторівна наголошує, що бібліотеки завжди були та залишаються для кожного з нас невичерпними скарбницями знань. Бібліотека - це величний книжковий храм, джерело ідей та думок, яке висвітлює нам шлях в майбутнє. В кожній країні, в різні її періоди, бібліотеки виконували особливу духовну місію - були дзеркалом і пам'яттю народу та держави, центром духовності.
30 вересня 1999 р. у Дніпропетровській обласній науковій бібліотеці відбувся літературно-музичний вечір "Джерело знань, думок скарбниця". Бібліотечних працівників привітала начальник управління культури Валентини Тальян, яка урочисто вручила почесні грамоти найкращим спіробітникам бібліотеки. Пролунали у святковий для бібліотекарів день поздоровлення від депутата обласної Ради Катернини Вєдякіної та голови обкому профспілки працівників культури Тамари Чудакової. З великою повагою та вдячністю привітали ветеранів бібліотечної справи святковою програмою "Священий храм, бібліотеко – тобі присвячено життя".    Завершив вечір музичний вернісаж - імпровізований концерт, підготовлений самими бібліотекарями. 
Ось так вдруге пройшло святкування Всеукраїнського дня бібліотек у Дніпропетровській обласній науковій бібліотеці, яке дехто з спіробітників ще добре пам'ятає.
Шановні колеги, щиро вітаємо всіх з Всеукраїнським днем бібліотек! 
Хай це тепле свято подарує кожному з вас надію на краще майбутнє, віру у здіснення нових ідеї та любов вдячних читачів!




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар