Сторінки

четвер, 26 вересня 2019 р.

Що читають бібліотекарі

Винничук, Ю. П. Лютеція: роман / Юрій Винничук; худож.-оформлювач О.А. Гугалова. – Харків: Фоліо, 2017. – 314 с.

Мою увагу привернуло видання Юрія Винничука – відомого українського письменника, поета, драматурга, літературного діяча – «Лютеція». Роман-містифікація, таке собі загравання з уявою і здоровим глуздом читача. Ти непомітно поринаєш у вигаданий світ снів й самонавіювання, і навіть не помічаєш, що події вже відтворюються у твоїй голові. Дійсно – справжня магія слова!
Герої твору розшукують Лютецію, дівчину-марення та на перепоні цьому стоїть таємнича організація. 
А за межами - триває Велика Битва, звістки про яку приносять ціною власного життя Мужні Листарі, до яких належить і головна героїня.
Містичне і непояснюване тримає читача в напрузі. Автор настільки переконливо створює химерний світ свого роману, що здається, нібито Юрій Винничук причастився невідомих нам знань і намагається посвятити й нас. Всі ті вигадані ордени - такі реальні, годі й сумніватися. Справжній готичний витвір з дивних створінь і явищ…
«Лютеція» — роман, написаний в постмодерній манері, котрий потребує певних ментальних потуг для його розуміння. Вимагає повторних перечитувань, ґрунтовного аналізу його елементів, символів і смислів. Як завжди, Юрій Винничук – неперевершений.

Ірина Овсянникова, провідний бібліотекар відділу читальних залів




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар