Сторінки

четвер, 19 вересня 2019 р.

Що читають бібліотекарі

Фаулз, Джон. Колекціонер [Текст]: роман / Дж. Фаулз; пер. з англ. Г. Яновська. – 2-ге вид. – Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. – 302 с.

Джон Фаулз, один із найвідоміших письменників-постмодерністів, написав надзвичайну історію, що стривожила весь світ. Історія маніяка і його жертви, розказана ними самими.
Головний герой книги Клегг – на перший погляд звичайний хлопець, що має потяг до колекціонування та має в своєму арсеналі велику колекцію метеликів, яких він почав збирати ще в дитинстві. Та через ряд психологічних проблем потяг до лускокрилих переростає в небезпечну пристрасть, адже наступний екземпляр його колекції – красива і недоступна сусідська дівчина Міранда, за якою він вже два роки спостерігає. Невідомо скільки ще часу тривало б це таємне спостереження, не звалися на Клегга несподівана удача – абсолютно випадково він виграє величезну суму грошей. Міранда довгі місяці отримує від головного героя платівки улюблених композицій, підручники та приладдя для малювання, дорогий одяг та парфумерію, коштовності та картини, але всім цим вона може «насолоджуватись» лише за важкими металевими дверима моторошного підвалу в будинку Калібана. 
Розповідь від першої особи маніяка та його жертви воістину моторошна, вона перехоплює подих, проте відірватись від книги неможливо аж до останнього слова.  

Альона Логвінова, завідувач сектором рідкісних та цінних документів



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар