Сторінки

середу, 30 листопада 2016 р.

Про що розповідатимуть рукописи…

Що ви відчуваєте, коли тримаєте в руках рукописи улюблених книжок?
Напевно хвилювання. Ніби то ви торкаєтесь думками та почуттями до справжнього змісту твору, до самих потаємних та справжніх глибин авторського слова.   
У Франції вперше опубліковано рукопис роману Жуля Верна “20 тисяч льє під водою“. Першим її власником був родич Наполеона Бонапарта, оригінал зберігається у Французькій національній бібліотеці і придбаний державою у бібліотеки Географічного товариства.  
Які ж подробиці , стосовно характеристик самого Жюля Верна розповість нам це видання? По-перше бачимо, що спочатку автор писав олівцем, а вже потім чорнилами. Тобто, він залишав за собою право і час на можливе редагування своїх літературних подорожей, надиктованих творчим натхненням. До речі, його листування свідчить про те, що він дуже переймався за кінцевий результат викладення «20 тисяч льє» і в одному зі своїх листів наголошував, якщо  невдасться зробити все як задумано, він буде невтішний. 
Разом з тим,  Верн має чіткий почерк, рукопис читається без труднощів і  це красномовно говорить про впевненість  письменника у  необхідності донесення до свого читача чудового сюжету наукових пригод . 
Рукопис має авторські  географічні карти і схеми, та графічні примітки на полях, що є чудовим доповненням до ілюстрацій роману, зроблених свого часу графіками Альфонсо де Невілем і Едуаром Ріу.
Перший нумерований тираж був розкуплений миттєво, незважаючи на доволі високу ціну – майже 200 євро. 



Ми в соціальних мережах:  Vkontakte  Facebook Twitter


Немає коментарів:

Дописати коментар