Сторінки

понеділок, 14 листопада 2016 р.

Неймовірно, але правда


Досить тривалий час датою заснування міста Катеринослава (майбутній Дніпропетровськ, нині Дніпро)   вважали 9 травня 1787 року – день приїзду  імператриці Катерини II і закладки царицею Преображенського собору. І це, відомий історичний факт, тому що з саме цього моменту і почався розвиток нашого міста.
     А ось, про те, що саме у день заснування Катеринослава, тільки вже через 47 років,  9 (22) травня 1834 року у місті, було відкрито  публічну  бібліотеку, відомо не всім.  Про цю важливу подію в історії нашого міста свідчать  документи, які зберігає архів ДОУНБ ім. Первоучителів слов'янських Кирила і Мефодія.
  Судячи з історичних матеріалів, можна свідчити про те, що відкриття бібліотеки у будинку Дворянських зборів Катеринослава, саме у день заснування міста, було дуже символічним і це надавало велику надію на подальший розвиток бібліотеки у молодому тоді ще Катеринославі.
     З  промови Г. П. Герценвіца при відкритті  публічної бібліотеки у Катеринославі: "…настоящее учреждение, которое, хотя ещё весьма юное ныне, но которое возрастёт, разовьётся, процветёт, украсит и принесёт обильные плоды благоденствия и славы".



 Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар