Сторінки

четвер, 20 березня 2014 р.

ШЕВЧЕНКО-ЛІТ-ФЕСТ-2014


«От де, люде, наша слава, слава України!»
Під такою назвою співробітники ДОУНБ імені Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія ініціювали проведення Шевченківського літературного фестивалю у 2014 році. Цей фестиваль є своєрідним продовженням щорічної інформаційної кампанії у Дніпропетровській області під назвою  «Читаємо разом».
Заради привернення уваги громади міста та області до творчості великого Кобзаря, бібліотекарі використали досвід проведення кампанії в минулому році, яка була присвячена ювілею Олеся Гончара.
Ще наприкінці минулого року колектив бібліотеки попрацював над організаційним наповненням кампанії. Для громади міста та області протягом року запланували проводити не тільки книжкові виставки та відкриті перегляди літератури, а й творчі майстер-класи, інтелектуальні квести, зустрічі з живими книгами, тематичні літературні вечори, голосні читання, конкурси, вікторини та фотовиставки.
Бібліотекарям організатори порадили створювати буктрейлери (мотиваційні відео-ролики) та надсилати їх на конкурс. Роботи конкурсантів мають стати підтвердженням професійної майстерності бібліотекарів області та привертати увагу громади до читання через соціальні мережі та сайти бібліотек в Інтернеті. Завдяки бук трейлерам користувачі Інтернету зможуть відкрити для себе по-новому твори Тараса Шевченка або книги присвячені його життю та творчості.
У різних куточках міста та області с початку року за ініціативою бібліотекарів громадськість вже відчуває у своєму житті історичну присутність Тараса Григоровича Шевченка.
Про перебіг Шевченківського літературного фестивалю читайте у наступних публікаціях.


Немає коментарів:

Дописати коментар