Сторінки

пʼятницю, 28 березня 2014 р.

СТОРІНКИ ЖИТТЯ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ



Продовжуючи говорити про цьогорічного ювіляра Тараса Григоровича Шевченка, не задаєшся питанням хто це, чим він займався та чому навколо нього стільки галасу. Але, постає питання «чому?». Звідки його всі знають? Відповіддю є неперевершена дослідницька спадщина українських та іноземних літературознавців і критиків. Так, про великого Кобзаря відомо все. З року в рік пишуться наукові роботи, порівняння, реферати, твори… І коли бачиш нове видання про Т.Г. Шевченка, гадаючи, що вже нічого нового для себе не відкриєш, то розгортаючи дивуєшся наскільки багатогранна ця постать. 
Звичайно, окрім досліджень є також багата скарбниця творів Шевченка, які мають місце в періодичних виданнях, книгах, збірниках. Та що тут скажеш, таких видань дуже багато. І щоб знайти якийсь конкретний вірш чи твір – можна годинами сидіти у бібліотеці гортаючи списки його праць. Хоча ні! Ми сучасні люди і прагнемо удосконалювати своє життя та економити час. Саме тому спеціалісти ДОУНБ ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія створили інформаційно-бібліографічний покажчик «Шевченкіана ДОУНБ. Документальна колекція», який продовжує серію друкованих каталогів, що відображають видання з фонду бібліотеки. Це видання складається з двох основних розділів: «Книжкова колекція ДОУНБ» та «Матеріали з періодичних видань із фондів ДОУНБ», які у свою чергу поділяються на тематичні підрозділи стосовно життя і творчості Т.Г. Шевченка. Видання поєднує твори поета, дослідницькі праці щодо його життя і творчості, увіковічнення пам’яті поета, бібліографію, вебліографію, кіновтілення образу Т.Г. Шевченка тощо.
Такий виклад матеріалу стане у нагоді викладачам, учителям, студентам, бібліотекарям, журналістам, науковим працівникам, а також шанувальникам творчості Т.Г. Шевченка.        


Немає коментарів:

Дописати коментар