Сторінки

середу, 9 серпня 2023 р.

Пунктир


Фредерік Беґбедер. «Мелодія кохання, яку танцюють зірки між дюн» (продовження)

 

Він є засновником літературної премії «Флора», саме таку назву має літературна кавярня на бульварі Сен-Жермен-де-Пре у Парижі, з 1994 голова її журі. Вів передачі на радіо, зокрема на радіостанції «Франс Інтер» («France Inter»; 2016–2018). З 2012 працює у журналі «Фігаро магазин» («Le Figaro Magazine»), веде рубрику, присвячену книгам.
Його роман «99 франків», пізніше перейменований на «1,499 євро» про добре відоме йому рекламне середовище, приніс шалену популярність автору та розійшовся тиражем понад мільйон примірників. Після його виходу Беґбедер почав вести власну телепередачу про літературу «Книги і я» на каналі «Paris Première»
На початку двохтисячних письменник приїздив в Україну з лекціями про сучасну літературу та рекламу, а у 2016 презентував у столиці переклади своїх творів. Українською окремі твори Беґбедера переклали  Олеся Ногіна, Роман Мардер, Микола Луцюк, Леонід Кононович, Михайло Ілляшенко.
 
Невтомний і невгамовний Фредерік Беґбедер у продовженні «Пунктиру».
 
«Ви зустрічаєте людей, які переінакшують ваше життя, самі того не знаючи, а потім спокійнісінько зраджують вас, і ви бачите, як вони поєднуються з вашими ворогами, а потім дивитеся, як вони віддаляються, наче армія переможців, яка розграбувала місто, на тлі руїн і багряного заходу сонця».
 
«Крім українських жінок блондинок із блакитними очима мене надихають пельмені з курятини, Софійський собор і кольори вашого прапору: жовтий і синій дуже красиво, як світле жіноче волосся і блакитні очі».
 
«Люди кінчають самогубством від того, що отримують поштою саму рекламу».
 
«Новина: від горя худнуть. Ніхто не рекламує цю дієту, адже вона найефективніша з усіх. Депресія для схуднення. Бажаєте скинути вагу? Розведіться, закохайтеся в когось, хто вас не любить, живіть один і сумуйте з ранку до вечора. Зайві кілограми розтануть, як сніг на сонці. Ваше тіло знову стане струнким і зможе чудово послужити вам – звичайно, якщо виживите».
 
«Ти для мене мелодія кохання, яку танцюють зірки між дюн».
 
«Щоб бути щасливою, людині потрібна впевненість у завтрашньому дні, а щоб бути закоханою, потрібна якраз невпевненість».
 
«Якщо чоловік невловимий, то жінка – непереможна».
 
«Я культивував «аристократичне задоволення: «не подобатися публіці», як називав це поет Шарль Бодлер. І, треба зізнатися, я в цьому досяг успіху! Я не люблю зразкових персонажів, мені миліші антигерої: Вертер Гете, Адольф Бенжамена Констана, Дон Кіхот… Я пишу сатиру, а її приймають за автобіографію, і навпаки. Можливо, від цього виникають непорозуміння».

 
Фото: https://www.letemps.ch/culture/livres/lode-suisse-frederic-beigbeder
 
Джерела:
 
Беґбедер, Фредерік. Бесіди нащадка епохи : [інтерв’ю] / Ф. Беґбедер ; пер. з фр. Л. Кононович. – Київ : Вид. група КМ-БУКС, 2016. – 288 с.
 
Беґбедер, Фредерік. Життя без краю / Ф. Беґбедер ; пер. з фр. Л. Кононович. – Київ : КМ-БУКС, 2018. – 317 с.
 
Беґбедер, Фредерік. Ідеаль, або На поміч, пардон / Ф. Беґбедер ; пер. з фр. Л. Кононович. – Київ : КМ-Букс, 2018. – 254 с.
 
Беґбедер, Фредерік. Історійки під екстезі / Фредерик Беґбедер. – Харків : Фоліо, 2004. – 126 с. – (Література).
 
Бегбедер, Фредерик. Windows on the World: роман / Ф. Бегбедер. – М. : Иностранка, 2005. – 430 с.
 
Бегбедер, Фредерик. Каникулы в коме : роман / Ф. Бегбедер ; пер. с фр. И. Кормильцева. – М. : Иностранка, 2005. – 254 с.
 
Беґбедер, Фредерік. Кохання живе три роки : роман / Ф. Беґбедер ; пер. з фр. Л. Кононович. – Київ : КМ-Букс, 2018. – 190 с.
 
Бегбедер, Фредерик. Любовь живет три года : роман / Ф. Бегбедер. – М. : Иностранка, 2007. – 192 с. – (The Best of Иностранка).
 
Бегбедер, Фредерик. Романтический эгоист : роман / Ф. Бегбедер ; Пер. с фр. М. Зониной. – М. : Иностранка, 2007. – 462 с. – (The Best of Иностранка).
 
Бегбедер, Фредерик. 99 франков : роман / Ф. Бегбедер ; Пер. с франц. И. Волевич. – М. : Иностранка, 2008. – 400 с.
 
Бегбедер, Фредерик. Уна & Сэлинджер : роман / Ф. Бегбедер ; пер. с фр. Н. Хотинской. – СПб. : Азбука : Азбука-Аттикус, 2016. – 315, [3] с. : портр. ; 21. – (Азбука-бестселлер).
 
https://www.rottentomatoes.com/celebrity/frederic_beigbeder
 
https://atlantico.fr/article/decryptage/frederic-beigbeder-nous-vivons-sous-le-joug-d-un-puritanisme-qui-ne-dit-pas-son-nom-societe-feminisme-confessions-d-un-heterosexuel-legerement-depasse-annick-geille
 
https://politics.segodnya.ua/ua/politics/Frederik-Begbeder-V-Ukraine-vse-lyudi-ishchut-odnu-veshch-svobodu-753586.html
 
https://www.interviewmagazine.com/culture/frederic-beigbeder



 Більше про бібліотеку тут

            Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

            Замовити книги можна тут


Немає коментарів:

Дописати коментар