Сторінки

четвер, 5 листопада 2020 р.

Що читають бібліотекарі


 Гурницька Наталія. Мелодія кави у тональності кардамону : роман / Н. Гурницька ; передм. О. Печорної. – Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2014. – 400 с. : іл..


«Лише нерозумна людина прагне повернення до минулого, мудра - вибудовує собі щасливе майбутнє і намагається втримати його у своєму житті»

Наталія Гурницька, 

«Мелодія кави у тональності кардамону»


Кожен із нас чув про кохання з першого погляду, про випадкові, але доленосні події, про зустріч з тим, хто вже існував у твоїй уяві, а потім втілився у твоєму повсякденні. 

А щодо історій про знайомство в бібліотеці? Звучить як один з витків любовного роману, не знаходите? 

З легкої руки однієї з колег відбулося моє знайомство, новоспеченої бібліотекарки, з романом Наталі Гурницької «Мелодія кави у тональності кардамону» одним серпневим днем…

Пронизлива історія забороненого кохання між донькою священика й одруженим польським шляхтичем одразу захопила мою увагу. Анна познайомилася з Адамом ще зовсім юною дівчиною і одразу закохалася в цього чоловіка. Спочатку вона злякалася своїх почуттів і старанно намагалася їх приховати, але все було марно, адже Адам теж зацікавився нею. З плином часу ставало все більш зрозуміло, що жити один без одного їм не на силу, та на заваді їхньому коханню стояло пуританське 19 сторіччя та безліч труднощів і негараздів. Але, попри все, вони змогли бути разом, хоча заплатити за своє щастя їм довелося сповна…

І ось, раптом, на мій подив Всеукраїнська молодіжна секція УБА оголосила конкурс «Книжкові герої серед нас»… І все стало на свої місця: я повинна відтворити образ Анни!  

Під час втілення образу героїні роману на фотосесії я остаточно переконалася, що до скептичного «так не буває» мені далеко настільки, що майже ніколи не дістатися. Сидячи біля вікна, наодинці з книжкою, філіжанкою запашної кави та своєми потаємними думками – ще й як буває. 

Кожному своє, як то кажуть, і цей роман – без сумніву, – моє. А, можливо, й ваше? Тож, будьте знайомі: «Мелодія кави у тональності кардамону» – роман про кохання, життя, жіночу долю та шлях людини, що йде на поклик серця.

Марія Олексієнко, бібліотекарка відділу наукової інформації і бібліографії




Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут 

Немає коментарів:

Дописати коментар