Сторінки

четвер, 16 липня 2020 р.

Що читають бібліотекарі

Монтгомері, Люсі-Мод. Енн із Зелених Дахів [Текст]: роман. Кн. 1/ Л.-М. Монтгомері; пер. з англ. А. Вовченко. - Львів: Урбіно, 2016. - 313 с.


«Це найзворушливіша і чарівна дитина в художній літературі з часів безсмертної Аліси». Так вітав появу дівчинки Ані в літературі Марк Твен.
Один з найвідоміших романів канадської письменниці Люсі -Мод Монтгомері «Енн із Зелених Дахів» не залишить байдужим нікого. Історія маленької сирітки, яку взяли на виховання самотні брат і сестра Катберт з перших рядків просякнута гумором, драматизмом і дитячою безпосередністю. Можливо, деяким здасться, що Енн дуже балакуча і любить «огортати» все драмою, але в цьому є своя чарівність. Саме завдяки їй ми можемо потрапити ще хоч на мить в світ дитинства, мрій та фантазій.
Цікаво спостерігати як маленька дівчинка швидко адаптується в новій родині, знаходить друзів і як своєю присутністю змінює життя навколо. З її появою у Катбертів з’являється радість, сміх, родинне тепло і безліч пригод, де в головній ролі завжди Енн Ширлі.  
Книга неймовірно позитивна, іскрометна, написана «від душі» і «для душі». Роман неможливо віднести тільки до дитячої літератури, адже навіть дорослому знайдеться чому повчиться і над чим посміятися з незрівнянної міс Ширлі. 


Єлизавета Сибирьова, провідний бібліотекар патентно-технічного відділу 



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар