Сторінки

четвер, 9 липня 2020 р.

Що читають бібліотекарі

Майданська, Софія Василівна. Сподіваюся на Тебе: роман / С. Майданська. - К. : Преса України, 2013. - 576 с. 

«Пам’ять – це тиха присутність любові, тінь якої завжди стоятиме за вашою спиною»
Відома українська письменниця Софія Майданська володіє неповторним ліричним голосом, мова її прози м’яка й тендітна. Роман «In Te Speravi» – «Сподіваюся на Тебе» – модерний, оригінальний філософський твір, читаючи який розумієш, що кожний спомин - це коштовна перлина, яку зберігає людська пам’ять. 
Предки письменниці походять із Садгори, тож не дивно, що дія роману розпочинається в часи радянської експансії на Буковині, а закінчуються сьогоденням. Головний герой – хлопець з інтелігентної родини, причому інтелігентної настільки, що здається, ніби його дідусь та бабуся зійшли зі сторінок творів ХІХ століття зі своїми спогадами про минуле, покохав дочку звичайної медсестри з санаторію, що мала погану репутацію. 
Автор зворушливо розповідає про долю двох закоханих, молодих буковинських душ, яка включає спільне дитинство, довгу розлуку, окремішнє життя кожного, випадкову зустріч й усвідомлення близькості та неможливості жити далі один без одного. Паралельно Софія Майданська розповідає різні історії з життя її містечка на Буковині, цитує десятки висловів з різних поетичних та прозових творів видатних античних та європейських письменників, сповідує: минуле незнищенне, допоки воно зберігається в пам’яті.

Оксана Шевченко, заступник директора з внутрішньобібліотечної роботи



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар