Сторінки

пʼятницю, 19 липня 2019 р.

Пунктир

Цього разу в «Пунктирі» - автор, який отримав світове визнання завдяки своєму єдиному роману-бестселеру «Віднесені вітром», робота над яким тривала 10 років. Маргарет ретельно опрацьовувала кожну главу і, за легендою, перший розділ мав 60 варіацій і чернеток. Твір перевели більш ніж на 37 мов, екранізували і він отримав одну з найбільш престижних нагород США в галузі літератури, журналістики, музики і театру - Пулітцерівську премію. Давайте ж разом детальніше розкриємо таємниці Марґарет Манерлін Мітчелл.


«Бути схожою на інших ... це гріх, який не прощає жодне суспільство. Посмієш бути несхожим на інших- і тебе піддадуть анафемі!».

«Жодна дружина на всьому світі не зуміла ще переробити чоловіка, і раджу тобі зарубати це собі на носі».

«Люди можуть пробачити майже все - не прощають лише тим, хто не цікавиться чужими справами».

«Ми схиляємося перед неминучим. Але не як пшениця, а як гречка! Коли налітає буря, вітер приминає стиглу пшеницю, бо вона суха і не хилиться. У стиглої ж гречки в стеблі є сік, і вона хилиться. А як вітер вгамується, вона знову піднімається, така ж пряма і сильна, як раніше».

«Ніхто з таким жаром не доводить свою правдивість, як брехун, свою хоробрість - як боягуз, свою чемність - як погано вихована людина, свою незаплямовану честь - як покидьок».

«Обманювати себе - доля натур слабких».

«Сильні люди не люблять свідків своєї слабкості».

«Тільки втративши свою так звану «репутацію», ви починаєте розуміти, який це тягар і яка чудова придбана такою ціною свобода».

«Тяготи або обтісують людей, або ламають».

«Я люблю немовлят і маленьких дітей, поки вони ще не виросли, і не стали думати, як дорослі, і не навчилися, як дорослі, брехати, і обманювати, і падлючити».

«Я ніколи не належала до числа тих, хто терпляче збирає уламки, склеює їх, а потім каже собі, що полагоджена річ нітрохи не гірша нової. Що розбите, то розбите. І вже краще я буду згадувати про те, як це виглядало, коли було цілим, ніж склею, а потім до кінця життя буду споглядати тріщини».

«Я хотіла б полюбити чоловіка, і щоб він любив мене більше всіх інших жінок. Я хочу вийти заміж, допомагати чоловікові, ростити здорових дітей. Але біда в тому, що я не можу любити досить сильно».

«Якщо праве око твоє спокушає тебе, вирви його ...».


Супоницкая, И.  Дочь Юга / И. Супоницкая // История. - 2004. - Ст. 16. - С. 16-17

https://www.inpearls.ru/author/margaret+mitchell

https://ru.citaty.net/avtory/margaret-mitchell/




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар